1340114076_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei pahemmin naurata. Paperiampiaiset (niin luulen) ovat vallanneet puutarhamme! Tarkemmin sanottuna anopin ikkunanpielen. Huomattiin vasta hiljattain. Miten tuommoista voikin olla huomaamatta!
Nuo ovat siis niitä, jotka pistävät, pistävät ja pistävät loputtomiin ja kivuliaasti eivätkä siitä menetä piikkiään.  Apua!

Ei yhtään helpota tieto, että pistävät vain kun niiden pesää häiritsee. Tuosta kuljetaan ohi joka päivä. Entäs sitten kun niitä on 1500 ja päättävät hyökätä... kehittelin jo kauhuskenaarion.
Nämä ovat tietenkin ekologisesti ajatellen positiivisia otuksia, syövät puutarhasta kärpäset ja kirvat. Ovat opettaneet ihmiselle pahvin valmistuksenkin. Siitä huolimatta  henkilökohtaisesti siedän silti paremmin  pistäviä taon- kärpäsiä kuin näitä.

Mitä ihmettä tuolle voisi tehdä. Ei ole tiedossa sellaista tuholaispalveluakaan, joka tulisi pesän poistamaan. Ja mahtaako ne talvella täällä edes kuolla kylmään ja nälkään kuten Euroopan puolella, puutarhassa riittää murkinaa läpi vuoden eikä pakkastakaan ole odotettavissa.
Uh!  Ehkä sitten pitäisi löytää jostain haarniska ja ryhtyä kemialliseen sotaan ennen kuin niitä tosiaan on tuhansia (kylmiä väreitä). Ehdotuksia?