1266316408_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä miehinen ja naisinen näkökulma samasta asiasta. Kuvalla ei ole mitään tekemistä meidän kanssamme, mutta näkökulma on verrannollinen. Meillä alettiin suunnitella uutta keittiötä. Kaikki tästä  ymmärtää, että kinkkistä on jo suunnitteluvaiheessa.
Varsinkin kun ei voi mennä kauppaan ja siitä vaan valita kaapistoja, voi vain valita myyjän eli suunnittelijan eli maahantuojan. Mösjöö kävelytti yllättäen pari nuorta tyyppiä sisään, jotka ahkeraan mittailivat minimaalisen köökkimme tiloja. Sain valita haluanko uuden köökin vai en. No vastahan sitä olen kolmekymmentä vuotta odottanut. Mikä tahansa on parempi kuin vanha...
- paitsi eeeeiiiiiii, ei terästä!
- iik, mustavalkoista shakkiruutua, ei ikinä!
- ultramodernia, värikästä, mustaa...uh, olisko mitään kodikasta vaaleaa tarjolla

Olenpa vaikea. Siis nämä herrat ovat arkkitehteja ja suunnitelleet presidentin kesäasunnon keittiön. Jep. Se on varmaan hehtaarihalli.  Ja siellä on kokki ja keittiöpiiat.. eikä varmaan hinnallakaan väliä. Hei, kuivauskaappi voisi olla vaikka tiskialtaan yläpuolella ja kyllä, kyllä siinä voi olla useampikin hylly, varsitenkin kun ei ole sitä astianpesukonetta, annettiin se tarpeettomana pois. Pitäähän lomalaisillekin jotain harrastuksia jättää.  Jääkaappi ja pakastin erikseen. Mielellään sinne pitää mahtua muutakin kuin se jääpala-automaatti. Liesitaso kaasulla ja uuni sähköllä, ehdottomasti. Juh juh ja käh käh.

No se on nyt tilattu mittojen ja saatavuuden mukaan, tuli mitä tuli. Seuraava vaihe on entisen keittiön täystuho lattioita myöten. Pitänee odottaa lämpimämpiä ilmoja, että tarkenisi pystyttää kaasukeittimen parvekkeelle. Tässä odotellessa pitäisi käydä valitsemassa lattialaatat ja kaakelit. Mösjöön tuntien laattojen ostaminen tulee olemaan se vaikein homma.  Niiden asentaminen taas meikäläisen heikko kohta.. mistä löytää kelpo tekijä, joka läpäisee saumasyynini. Kärsin nähkääs saumasyndroomasta, menen minne tahansa näen aina ensimmäisenä kaakelien ja laattojen saumat. Muuta en juuri näekään. En voi sille mitään. Täällä se on aika kuolettava tauti.

No mutta. Muutama vuosi sitten selvittiin vessa- ja kylppäriremontista nippa nappa avioerotta. Katsotaan miten käy keittiön kanssa. Kunhan nyt päästäisiin alkuun ennen kesää.