Turistit ovat saapuneet kaupunkiin. Sen huomaa liikenteestä, normaalisti kaksikaistaiselle mahtuu kuusikin autoa rinnan ja ristiin jatkuvana jonona.  Seuraa ongelma jalankulkijalle: miten päästä leipäkauppaa?  Tai ylipäätään tien toiselle puolelle. Näin se sujui tänään.

Etsitään suojatie. Se on siellä jossakin autonpyörien alla, yhtä kuin aasinselkä yhtä kuin hidaste. Autojonot ovat hidastuneet sen päälle, puskuri puskurissa. Työnnetään jalkaa ensimmäisen jonon eteen, stop, varotaan seuraavaa, ujuttaudutaan seuraavien puskureitten väliin, ollaan keskellä tietä, vedetään vatsaa sisään, takana hipovat kantapäitä, edessä varpaita,  sisäänhengitys huups, seuraava jono, nostetaan käsi pystyyn seuraavalle stop-merkiksi, pliis,  apua en mahdu enää,  seuraava ja vielä kerran, huh, kokonaisena.  Sama toisin päin patongit kainalossa. Helpotuksen hikeä pyyhkien.

Tämä oli siis minun tapani. Paikallinen tapa vaatii kamikaze-luonnetta. Kävellään pysähtymättä tielle, siellä missä huvittaa, katse kiinnittyneenä määränpäähän eikä ainakaan sivuille, autot pysähtyvät ihan varmasti, ei kiirehditä vaan mieluummin laahustetaan, annetaan niiden tuuttailla, huudetaan ja huidotaan kuskeille jotka eivät ymmärrä pysähtyä, kun oikein huitoo niin kaikki pysähtyvät ainakin uteliaisuudesta. Tämä tapa toimii paremmin kuin omani, riskiprosentti tosin on vähän suurempi. . .

 ***

Meillekin piti tulla turisteja. YVV, yksityinen vakoiluverkostoni ilmoitti yllätysvieraiden saapumisesta Ranskanmaalta, arvioitu saapumisaika eilen. Pääsivät yllättämään pahemman kerran - eivät tulleetkaan. Harmittavaista, piti syödä kaikki vierasruuat itse.

Valitus YVV:lle väärästä informaatiosta. Mitä, vieraat ovat lähteneet mutta eivät saapuneet!! Ovat menneet yllättämään  jonkun muun? Miten niin jonkun muun! Minuthan tässä piti yllättää! 
Inhoan yllätysvieraita, jotka eivät yllätä silloin kun pitäisi.

***

HUOM! Tuli hieman tarkennettua tuota edellistä postausta tequilan osalta. Kommenttilootassakin on siihen ojennusta. Kiitos Inkiväärille, joka asian otti esille. Jos joku muu tietää  enemmän niin  kommentit on tervetulleita.