2022464.jpg

Rääpäleet ovat mummojen pehmoleluja, minulla näitä on jo kaksi.

Rääpäle olkoon siis ensimmäinen ja tärkein  sanani meemissä, jonka Elegia herätteli henkiin.
Sain tehtäväkseni keksiä 10 r-alkuista sanaa merkitysten selityksineen. Miksi ihmeessä ärrällä alkaa enimmäkseen vain negatiivisia sanoja?  Räyhätä, ryöstää, rikkoa, raiskata, räkättää, ryystää… rakastaakin rusahtaa korvaan pahasti; miksi ei meillä armastella virolaiseen tapaan.  

Räkä: otetaan sekin vielä kun ei  tästä loppua näytä tulevan. Aivoni ovat työstäneet pari viikkoa pelkkää sitä. Mikähän on sanan etymologia? Olisiko onomatopoeettinen rrrrrrrräääääää-käh  -turistus.  Toinen samanlainen sanahirviö on rupi. Kun tarpeeksi kauan turistaa nenän alus näyttää  rupikonnan p**seeltä. Oletan (ehkä väärin), että siis on ruma sekin.

Rumia: ei ole ruman monikko, opetan teille nyt arabiaa niin kuin se lausutaan. Algeriassa olen rumia elikä valkoihoinen ja eurooppalainen ja nainen,  jos olisin vastaava mies olisin pelkkä rumi. Sanan etymologian mukaan olen fossiilista perua Rooman imperiumista , ja että sanana vielä elän johtuu  taas bysanttilaisista, jotka samoja mantuja itselleen valloittaessaan alkoivat kutsua itseään (suuruudenhullusti) nimeltä 'romaios'.  Siitä lähtien paikalliset eriväriset ovat kutsuneet kaikkia valkoisia miehiä  rumiksi ja naisia rumioiksi.

Rakko: ainoa asia mikä ihmisessä iän myötä vilkastuu on rakon toiminta.  Jos asut maassa, missä ei ole julkisia käymälöitä, ei ainakaan käymäkelpoisia, eikä pahemmin kasva pusikoitakaan tien vierillä, niin saatat hyvinkin olla kusessa.

Ramppikuume:   Tämä kuume alkaa nousta rampilla, josta alkaa kiihdytyskaista ja sitä myöten moottoritie. Algeriassa moottoritie tarkoittaa  mitä tahansa pintaa, jolla ajoneuvo  (vaikka aasi) pääsee etenemään. Rampiksi ja kiihdytyskaistaksi kelpaa mikä tahansa sivutie. Ramppikuumeella voi olla kuumeetonkin merkitys, esiintymispelko. Esmeks minuun  estradilla on mykistävä vaikutus.

Ryömimiskaista:  tuli mieleen, kun jollakin palstalla raavaat miehet kiistelivät sanan merkityksestä. Jonkun mielestä se on sama kuin  kiihdytyskaista, toisen mielestä se on papparaiskaista, kolmas väitti sitä etananetiksi.  Olisin kuvitellut, että se on yksikaistainen tie, jolla raavaat miehet  ryömivät kotiin viikonlopun vietosta.

Rautakauppa:  rakastan rautakauppoja , voisin muuttaa asumaan hyllyjen väliin, tutkisin jokaisen vempainen , nimen ja käyttötarkoituksen,  kokeilisin kaikkia  - päivitys saattaisi viedä vuosia.

Remontti:  suurin haaveeni, rautakaupan jälkeen.  Meille saa tulla sitä tekemään jos joku monitaitoreiska sattuu olemaan ajankulun puutteessa.  Omat työkalut kannattaa ottaa mukaan.

Ruokapuolelta valitaan tasapuolisesti. Suomalainen ruisleipä ja algerialainen rypäle. Kumpaakin pitää syödä tuoreena ja vain omassa maassaan, jotta aitous säilyisi, ja kummastakin voi tottumaton saada ripulin.

Eiköhän ärrä jo pärissyt tarpeeksi.  Tämän meemin saa halukas tästä  napata mukaansa ja vaikka arpoa itse  itselleen yllätyskirjaimen.