1604557.jpg

Ei heti arvaisi, mutta tämä on kuuluisa rantabulevardimme,  Promenade des Anglais Nizzan tapaan paikallisella  värityksellä. Parin viikon päästä täällä pitäisi avata virallisesti kesäkausi. Jäätelöbaarit ja katukahvilat odottelevat jännittyneinä viemäriverkoston uppoamista maan alle ja upouuden levennetyn kävelybaanan  pinnoitusta. Rantakadun palmutkin joutivat uusintaan, kestää  siis muutama vuosi ennen kuin saavutetaan Nizzan palmumaisema. Ehkä jo jälkeläistemme iloksi. Jätskibaareja toivotaan kyllä jo täksi kesäksi. .

Pelkästään jalkakäytävän takia ei tähän puuhaan ryhdytty, eikä viemäriverkostonkaan takia, ne keksittiin oheistuotteena. Mikä oli jo suuri edistys, yleensä toteutus aloitetaan lopusta, sitten rikotaan ja lisätään, rikotaan ja lisätään...  Alkuperäinen syy oli autokannan kasvu. ja ainoan bulevardin kapeus.Miten saada normaaliaikana 20 000:n   tiellä kulkevan auton sijaan kulkemaan  kesällä ne 45 000, jotka siellä jököttävät liikkumattomassa jonossa.  Ongelman ratkaisemiseksi kutsuttiin apuun italialaiset, hehän ovat ahtaan liikenteen mestareita. Ei muuta kuin levennys hiekalle ja talot kumoon, jos osuvat esteeksi. Radikaalia ja tehokasta.  Pääasia, että auto kulkee. Annaban oma autokanta on noin 75000 ja lisää tulee koko ajan, joten mahtuminen on kasvava ongelma..

1604561.jpg 

Varsinkin keskikaupungilla, joka on rakennettu hevoskärryjen aikakaudella. Parkkipaikan löytyminen alkaa jo hipoa ihmeen rajaa. Nopeita ostoksia varten auto usein jätetäänkin vain keskelle tietä ja kipaistaan kaupassa. Jotkut jopa jättävät auton käyntiin, avaimet kutsuvasti koelautaan. Tämmöiset unohdukset kostautuvat välittömästi. Eilen eräs onneton unohti paitsi avaimet myös vaimonsa. Tuskin ehti autosta ulos hypätä kun jo pitkäkyntinen hyppäsi sisään ja starttasi. Miesparka juoksi autonsa perässä huutaen: Heee, anna vaimoni takaisin!  Parin korttelin  päässä vaimo potkaistiin ulos ja onnellinen aviomies huokaisi helpotuksesta. Siis on miehiä, jotka asettavat vaimonsa jopa auton edelle, mot. 

Autovarkaitten aivoituksia täytyy kyllä ihmetellä enemmänkin. Tuttavallamme on autokauppa keskellä kaupunkia pääkadun varrella, melkein vastapäätä poliisiasemaa. Pari viikkoa sitten nuori asiakas marssi sisään ja rupesi tutkailemaan kaupunkimaasturia lähemmin, istui kuskin paikalle ja kiersi virta-avainta, auto hurahti hyvin käyntiin. Sitten oops, kaasu pohjaan, lasit helisten näyteikkunasta läpi  ja  täysillä kaupungin halki karkuun. Huono auto, ei kulkenut tarpeeksi lujaa, poliisit saivat kiinni muutaman kilometrin päässä hurjan takaa-ajon jälkeen. Kuvitelkaa vain miten hurjan noilla kapeilla kujilla . siinä väki vikkelään löysi jalkakäytävät ja porttikongit
Oikeudessa nuorimies kertoi, jotta ei hän mitään aikonut varastaa, kiersi vain virta-avainta ja  auto lensi ihan itsellään ikkunan läpi  eikä hän saanut sitä äkkiseltään pysähtymään. Taisi olla mallia K-2000 (suom. ihmeauto Kitt), totesi tuomari ja langetti Ritari Ässälle kylmästi tuomion.