1533544.jpg

Paikallinen kidutuskammio. Näyttää päällisin puolin yhtä kammottavalta kuin vastaavat Suomessa. Mikroskooppitasolla tämä on seudulla paremmasta päästä, mikä tarkoittaa, että välineet on steriloitu ja yksityinen kiduttaja itsekin suojautunut.Samaa ei voi sanoa julkisen sektorin hammashoidosta. Tuo ennen ilmainen, nykyisin maksullinen joskin halpa hoitomuoto onkin vain köyhemmän väestön käyttämä, ja joskus sittenkin 100-300 DA hoidot ovat liian kalliita (100 DA=noin euro). Monet tyytyvät vain kiskomaan hampaitaan pois sitä mukaa kun kipu kasvaa, à 50 DA eli 50 eurooppalaista senttiä. Tulottomalle sekin on iso raha. Koululaisten hammashoito on edelleenkin ilmaista niin kauan kuin koulua käy. Julkisten klinikoitten hoitomaksuja ehdotetaan nostettavaksi 500-600 DA/hoito. Jos tämä menee läpi niin klinikoista on pian jäljellä vain savuavia tuhkakasoja.
Halvan hinnan eteen joutuu asiakas kuluttamaan aikaansa turhissa jonoissa, ajanvarauksia ei ole, koneet ovat usein rikki, aineet loppu tai hammaslääkäri unohtanut tulla töihin. Valtion palveluksessa hammaslääkäri tienaa 300-400 euroa kuussa, joten mitä sitä turhaan itseään rasittaa.Vastavalmistuneet nuoret palkataan harjoittelijoiksi minimipalkalla eli 60-100 eurolla.

Kaikki kynnelle kykenevät perustavatkin yksityisen vastaanoton. Hinnat kerrotaan sadalla tai enemmälläkin, riippuen mitä aineita käytetään. Kaikki vähänkin tienaavat käyttävät yksityisiä palveluita, joissa Eurooppaan verrattuna hoidot jäävät sittenkin huippuhalvoiksi, kaikkinensa 15-50 euron väliin.
Yksityinen ei tietenkään ole hyvän synonyymi, jotkut säästävät aineissa, toiset hygieniassa. Saadakseen suuhunsa puhtaat piikit, on paras olla jonossa ensimmäisenä.Tai omata hyvät suhteet.
Mieluummin vielä sukulaisen, joka täyttää nämä kaikki kriteerit.
Jopa tämän: :

          1533545.jpg

No niin, saa hetken miettiä mitä outoa kuvassa voi olla. (raks-raks-raks)
Tämä on suorastaan hallusinaatio algerialaisessa odotushuoneessa.
Ei ristin sielua. Paitsi minä ja kamera. Täällä toimii ajanvaraus minuutilleen.