1266923044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Asento! Taat-taat-ta-daa... Fanfaarien soidessa myönnämme Tinalle Pihanperän korkeimman ansiomitalin kunniakkaista saavutuksistaan rottasodassa. Hyvä tyttö!

Jokin aika sitten löysin rotanpapanoita keittiöparvekkeelta. Siitä lähtien on parvekkeen ovi pysynyt visusti kiinni ja olen yrittänyt yllättää vierasta vaikka minkälaisilla loukuilla. Ovelia ovat.
Näitä otuksia nousee silloin tällöin viemäreistä maan pinnalle ja vikkelästi kiipeävät seiniäkin pitkin tänne toiseen kerrokseen. Kerran aikaisemmin pääsi sisälle asti ja kolme päivää kierteli huoneesta toiseen ansoja vältellen kunnes saimme sen eristettyä olohuoneeseen, josta sitten vilahti parvekkeen ovesta ulos. Koira nappasi sen puutarhassa.

Nyt ihmettelin, mitä rotta niin ahkeraan parvekkeelta hakee, kun ei siellä muuta ole kuin kukkasia. No yksi yö vihdoin yllätin vieraan saniaisen juurelta. Pääsi pahus karkuun. Seuraavana päivänä kipattiin iso saniaislaatikko nurin ja kääk! Melkoinen rattus hyppäsi kirkuen esiin ja mies luudanvarren kanssa sitä jaakaamaan. Rotta tipahti parvekkeen kaiteelta ja Tina alhaalla nappasi sen komealla hypyllä jo lennosta, hieno saavutus, se siitä rotasta. Vaan kun pöyhittiin saniaispehkoa niin johan sieltä karkasi pesällinen poikasia. Iso IIIIIK!  Mies ne kaikki listi, itse pakenin oven taakse turvaan.
Mieluummin hoidin jälkisiivouksen. Ja nyt sitten istuttelen saniaisiani uudelleen. Ja tästä lähtien tutkin kukkalaatikoitanikin vähän tarkemmin, myös talvella. Brryääkhh.  

MUTTA

ettei nyt verkkokalvoille jäisi rumaa jälkikuvaa rotanraadoista (joita en muuten kuvannut) niin laitanpa tähän perään vähän kauniimman kuvan. Sanotaan vaikka omakuvaksi, tottakai minäkin olen rottasotamitalin ja portretin ansainnut. Koska en ehtinyt mukaan keltamustien kollaasiviikoille niin olkoon sekin nyt tässä.

1266772761_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Muiden keltamustat olivat ja ovat edelleenkin TÄÄLLÄ.  Uusi kollaasihaaste on jo menossa, valkoinen ja joku muu väri. Ne löytyvät TÄÄLTÄ.