1275742530_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhden sivutien varrella bongasin tämän. Seuraavalla kerralla, jos vielä sinne löydän,  nappaan taimen ja istutan ’villin nurmikon’ .  Siinä kukoistaa viikunapäivikki eli hottentottiviikuna, olin juuri ottanut kuvan kun Pinea postauksessaan kertoi kukan nimen, kiitos vaan (kurkatkaa, siellä on parempi kuvakin). Oli pilvinen päivä, joten kukat pysyvät vaisusti nupullaan, vasta auringon näkeminen saa ne hymyämään leveämmin.

Olisi se kiva kun piha noin viheriöisi (ja vielä kukkisikin). Olen yrittänyt istuttaa nurmikkoa mutta rikkaruohotkaan ei kesää kestä. Vilmorinin mainostama helteenkestävä nurmikaan  ei pitänyt paikkaansa meillä, vaikka innokkaasti sitä yritin (täällä). Kesällä kaikki kuolee, auttamattomasti. Paitsi ehkä tuo kuvan päivikki. Se peittäisi nopeasti maanpinnan, ehkä vähän liikaakin.. mutta ainakin muutama vihreä mätäs olisi kiva kesälläkin. Alkaa jo kyllästyttää pölisevä multa.
Ei edes auta että on pari kuukautta Suomessa,  pöllyä nimittäin riittää pitkälle syksyyn asti. Toisikohan hottentotti pelastuksen? Vai olisiko muita vihreitä ideoita tarjolla?