1241882778_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muurikekko, Crocodile Gecko, Tarentola mauritanica

Tämmöinen löytyi postilaatikosta tänä aamuna. Eipä laatikolle muuta käyttöä juuri olekaan, mitä nyt jokunen lasku silloin tällöin tipahtelee, joutaa hyvin liskon kodiksi.  Googletin otuksen muurikekoksi, saa korjata jos olen väärässä.

Ei ole ollut paljon käyttöä netilläkään. Olen ollut keskiviikosta asti lähes pimennossa, linja yskähtelee vain vienosti silloin tällöin jos sattuu osumaan kohdalle oikeaan aikaan. Ei tarpeeksi ytyä, että olisi saanut sivuja auki, puhumattakaan kuvista tai kommentoinnista. Ärrrrrrrsyttävää! No, ehkä tämä tästä.  Mutta tulipa siivottua keittiöparveke, ei ihan hukkaan heitettyä aikaa sentään. Ja tuli kylvettyä paastokuukauden yrtitkin, lehtipersilja ja korianteri, lehtiselleri onkin kylvetty aikaisemmin ja on jo hyvällä alulla.

Suomalainen äitienpäivä on tulollaan. Meillä se on vasta toukokuun viimeisenä sunnuntaina ranskalaisilta kopioidun tavan mukaan. Mutta kävin silti poimimassa itselleni äitienpäiväkukat. Perinteideni mukaan ne pitää poimia luonnosta. Lapsena poimittiin äidille aina kimput valkovuokkoja. Niitä täällä ei kasva, eikä ole lapsetkaan kotona kukkia poimimassa, joten poimin itse itselleni  vaihteeksi keltaisia lupiineja. Niitä kasvaa paikka paikoin runsaasti vuoren rinteillä. En tiedä, ovatko alunperin villejä vai jossain historian vaiheessa villiintyneitä. Tuoksu on kuitenkin aivan ihana.

1241884265_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää äitienpäivää teillekin!