1809971.jpg

Ostosyksikkö on tällä hetkellä pussi. Pussillinen lihaa, pussillinen paprikoita, pussillinen juustoja, pussillinen salaattia  jne.. .  Kattilassa muhii couscous. Iltaruokana pizza on suosituin, joten taidankin ruveta keräilemään näitä somia laatikoita. Tällä kertaa on hyödynnetty hämähäkkimiestä. Tosi nopea tyyppi.

1809980.jpg

Siis ei ihme jos menee pizza kaupaksi. Pari päivää sitten ajattelin tekaista illalliseksi kanaperunavuoan uunissa -  lampaanlihasta tehtynä onnistumisprosentti lähes sata repertuaarissani. Ei kana sen kummempi, ajattelin, vihjettäkin saatu Tunisiasta asti. Pakastekana valmiiksi paloiteltuna, helppo nakki, senkun heittelee tavarat pellille peiton alle ja pellin uuniin. 
Kypsänä sitten annostellessani rupesin ihmettelemään, jotta onpa kanalla pitkä kaula. Johon käly, että maatiaiskanoilla saattaa olla, kun joutuvat kurottelemaan heinikossa. Sitten ruvettiin ihmettelemään koipien  pituutta. Oli tosi pitkäsääristä rotua - heinikkokanaksikin.  Muistin sentään, että sisämaassa asuva lanko oli viimeksi käydessään tuonut tuliaisiksi kaksi valmiiksi pakastettua ja paloiteltua otusta, toisessa pussissa kana ja toisessa jänis. Niin ainakin väitti. Että josko siinä se jänönen lepäisi, totesimme me eläintieteelliset nerot viisaudessamme. Hällä väliä, lihaahan sekin.
Sitäkin ruvettiin epäilemään, kun iskettiin hampaat koipeen ja meinasivat jäädä siihen. Jänöksi oletettu oli pelkkää sitkeää lihasta, varmasti pitkäikäistä maratonsukua, sieltä vanhimmasta päästä. Se siitä jänöstä, koirallakin oli vaikeuksia sitä jyrsiä.   

Lohduttavaa, etten ole ainoa mokailija. Kulttuureja sekoitellen -blogissa Susa on keräillyt muittenkin kokkausmokia. Niille voi käydä nauramassa TÄÄLLÄ.  Vahingonilo se on paras ilo!

Jostakin syystä ruokapuoli on saanut suurta huomiota tässä blogissa viime aikoina. Hmm... lupaan että jatkossa esittelen vaikka paikallista nuorisomuotia. Kuka ties vaikka käsitöitäkin... :D  En sentään seksiä, siitä ei ole erikseen paikallista versiota, blogilistan suosituimpien kärkeen aiheella kyllä nousisi hetkessä.