1577501.jpg

Pääasia tällä viikolla on koskenut vain minun päähäni, muilla se on lähinnä koskettanut vatsanpohjaa. No ei sentään ole kuolemantapauksia omallatunnolla eikä vieraatkaan ole luovuttaneet. Alkuviikon viherryksen jälkeen  meillä on siirrytty eläimelliseen ruokavalioon. Siis terveyssyistä, sillä eläinproteiinien puute näyttää aiheuttavan ilmiselvää ärtyisyyttä. Tänään puutetta paikattiin hempeän vaaleanpunaisilla katkaravuilla. Tulos alla, crevettes â l’armoricaine. Luulitteko, että itsekseni näiltä päitä katkoin? Hehee, tilasin valmiina, tarpeeksi tulista pitkään riutuneille vatsahapoille.

1577516.jpg

Huomenna palataan takaisin rehuvalikoimaan. Paikallista papupataa luvassa (uskaltaa nyt kun sää vähän viileni). Papu on kelpaava kasvi, joten vapaaehtoista perkausapuakin löytyi. Tämän hetken markkinoilla tuore lajike on marmoripapu (haricot marbré), punavalkoraitaista sisältäkin, vaikka tuossa näyttävät kokovalkoisilta.

1577509.jpg

Tämän jälkeen koittaakin paluu arkeen, vieraat lähtevät *lyhyt inkkaritanssi*. Perjantaina pääsenkin jo itse vuorostani  kutsuvieraaksi valmiitten patojen äärelle. Juhlahumua siivellä. *Vähän napatanssia tähän kohtaan..ju-ju-ju-juu-uu-uu!*