Photobucket

No nyt on luontoiltu pitkään ja hartaasti tosimaalla. Ilmat suosivat, trombit kiersivät kaukaa ja sadetta saatiin vasta viimeisenä päivänä. Mokkulakin tuumasi, jotta ihmisellä on siellä varmasti parempaa tekemistä kuin roikkua netissä ja otti lomaa sekin. Ihan viisasta.
Keräsin kuvia kollaaseiksi, joita voi klikkailla halutessaan suuremmaksi.

Liesjrvenkansallispuisto.jpg

Liesjärven kansallispuistossa pääsee kulkemaan järvien yli Kyynäränharjua pitkin. Siellä on myös vanha Korteniemen perinnetalo, jossa viljellään maata vanhaan tyyliin hepalla ja käsivoimin. Saisi turistikin käydä kokeilemassa, josko osaisi leikata sirpillä ruista ja sitaista lyhteeksi. Jäi kokeilematta kun ei käyty siellä asti, säästyi ehkä sääret.  Eikä käyty  Hyypiökalliollakaan,  jäi hyypiötkin näkemättä.  
Sen sijaan omasta mökkimetsästä  bongasin metsänpeikon...

blogi102.jpg

IMG_8628.jpg

On se siinä, vaikka hyvin naamioituneena.  
Bongasin myös uuden tulokaskasvin, punaisomaksaruohon (se punainen kollaasissa),  mistä lie lentänyt perunamaan reunaan, ei ole ennen näillä nurkilla näkynyt.

Kun on tarpeeksi kauan tosimaalla, iskee välillä tarve tietää onko muu maailma vielä olemassa. Todistetusti oli.  Ainakin Forssassa.

frs.jpg

Väkikylpyjä otettiin Pilvenmäen Pick-Nickissä ja Holjilla. Ensimmäinen on harrasteautonäyttely, toinen vuotuiset Holjat Markkinat, väkeä riitti kummassakin tuhansittain. Eppuja sain kuunnella ja katsella ilmaiseksi ystäväni ikkunasta. Kylpeä olisi voinut myös Tammelan keskiaikaisilla markkinoilla, mutta helteestä ja ihmisistä oli jo saatu tarpeeksi. Oli taas mukava palata maaseudun rauhaan.

lumme.jpg

Ja yhtä mukava takaisin kaupunkiinkin...