Yllätysvieraat  onnistuivat sittenkin
                  yllättivät
         varttia vaille ruoka-aika.
                II-IHANAAAA!
Yllätimme vuorostamme pikaruualla.

1768734.jpg
         
Meillä  ei Mäkkärit ja Hesset pärjäisi, Quick yritti mutta häipyi vähin äänin markkinoilta.
Algerialaisen roskaruuan pitää olla kunnon kokoa ja tavaraa ja vielä tuorettakin, paikallisilla mausteilla tietenkin (yäks ketsupille ja sinapille).
Alkuperäinen roskaruoka on perinteisesti paperinohueen taikinakuoreen käärittyä tavaraa ja öljyssä rapeaksi pikapaistettu, brik tai burek. . Tai puolikas patonkia halkaistuna ja täytettynä.Täytteinä useimmiten, lihaa, munaa, perunaa, sipuli, tomaattia, salaatteja - tms tai yms.
Pizzat ovat myös aina kuuluneet valikoimiin. Viime vuosina on kansainvälistytty ja saatavilla on myös hampurilaista, hot dogia, paninia sun muuta väkellystä, paikallisella värityksellä.

1768731.jpg

Tässä tulee kunnon tuhti purilaimen ja mikä lie paninin ja lihapiirakan risteytys.Ei mitään sitkeää säilöttyä leipää vaan uunituoretta ja maukasta. Purilainen sisältää luomunaudan jauhelihaa paistettuna (paljon), sipuli-paprika-tomaattihöystettä ja ranskalaisia Tosi täyttävä. Halkaisija n. 17 senttiä. Pientä on vain hinta, 0,60 €.
Tämä kulkee meillä  nimellä tunisialainen hampurilainen, ehkä siksi että saattaa sisältää tulisia mausteita.
Paninin tapaisessa taikina on ohut ja sisällä ranskalaisten asemasta munaa.
Njam njam kaikille!

PS. Huomasitteko, että paljastin ranskalaisen perhesalaisuuden: Asterixilla on kaksoisveli Astorix, joka unohtui tänne siirtomaavallan loputtua.
.