1398254.jpg


Eipä tullut mitään suurta sanottavaa mieleen. Olen haistellut kevättä puutarhassa ja tihrustellut, josko alkaisi näkyä merkkejä ötökkäarmeijan maihinnoususta. Ei hätiä näkyvissä. Pinkki persikkapuu lupaa ihan mukavaa satoa.

1398251.jpg


Uskomatonta! Henkiin herääminen on tapahtunut luumupuussanikin!  Minä kun luulin tehneeni siitä ekologisen pyykinkuivaustelineen (tässä postauksessa,klik). Ampparit hohoi, täältä saa mettä ihan ilmaiseksi!  Ja meille mirabellat    

1398339.jpg


Mikään, ei siis mikään voi tuoksua niin hyvälle kuin kukkiva appelsiinipuu, varsinkin tämä lajike. Sniffailen sen alla ihan työkseni päivät pitkät. Tuleekohan siitä riippuvaiseksi? Huumaava mieto tuoksu lyö mennen tullen muut vahvemmat.

1398300.jpg


1398303.jpg


Kuten  jasmiinin (yläkuva, jasminum officinale), joka tuoksuu kyllä sekin miedolta ja hyvältä, vaikka ei ihan vielä. Ja kesällä, kun tuo alempana oleva mitättömän näköinen mesk el lil, yön myski (cestrum nocturnum) illan tullen nappaa hajumaailman valtikan, niin alta pois. Tämä yöjasmiiniksikin kutsuttu tuoksuttaa suorastaan tainnuttavasti satojen metrien päähän, mitä kuumempi sitä enemmän. Kun näitä on joka puutarhassa niin sanonpa vain että kesäyöt tihkuvat paksua huumaa (vaikka nitistinkin  anopin tuoksuttimen jo vuosia sitten).