1664937.jpg

Ällö Factor osa II:  hotkaistaan  muutama molluska ennen kuin ehtivät kaikki karata.
Kannattaa katsoa tarkemminkin mitä suuhunsa työntää eli klikkaa kuvaa.

Tämä on algerialainen ohjelmaversio, jota luetaan takaperin, siksi osa kaksi tuli ennen ykköstä. Aikaisemmassa jaksossa piti tietenkin ensin käydä poimimassa ruoka, jotta sitä ylipäätänsä voisi syödä. Alaa tuntevat viherpeukalot luulevat tietävänsä mistä, mutta ei, nämä eivät olleet tuhoamassa puutarhaamme. Vaikka näyttäisikin siltä kuin olisimme pystyttäneet niille houkuttimeksi kaljakuppilan. Etanat nähkääs himoavat kaljaa niin että suorastaan hukuttautuvat siihen. Etanalla ja ihmisellä on paljon yhteistä.

Nämä yksilöt elivät kuitenkin tervettä  elämää vesivarastossa. Kaikki kanisterimaissa asuvat tietävät, että vettä pitää varastoida, jos sitä haluaa käyttää. Mitä vähemmän vettä, sitä suuremmat kanisterit. Vedenjakelun käytyä yhä epäsäännöllisemmäksi meilläkin siirryttiin suurempaan varastointiin (vuosia sitten) ja rakennettiin pihalle oma 'vesitorni', joka nielaisee viisi kuutiota johtovettä ynnä kaiken muun mitä veden mukana putkista tulee. Se muu kerrostuu säiliön pohjalle ja muuttuu näkyväksi vasta, kun koittaa säiliön puhdistusaika, aika usein.
Kylppärin hanan aukaiseminen onkin nykyään melkoisen tylsä toimenpide. Ei enää villisti täriseviä ja korisevia putkia, ei kylpyveden mielenkiintoisia värivaihteluita, ei hiekan rahinaa ammeen pohjalla. Ainoa jännitysmomentti, toimiiko pumppu vai ei. Mielikuvituskin nuutuu, kun ei tarvitse miettiä mitä kaikkea tekisi  ämpärillisellä vettä. Siitä riittää, uskokaa pois.

Allö Factoriin palatakseni, osassa yksi siis laskeuduttiin 'vesitorniin' (tyhjään) ja keräiltiin seinämiltä näitä limanuljaskoita - paljain käsin. Eniten kerännyt oli voittaja. Se en ollut minä, en yrittänyt edes säiliöidä itseäni.  Ja mitä tekivät etanatkaan umpinaisessa tilassa ja miksi nyt kun ei ennenkään? Miten ne siellä elivät? Pitivätkö seinät puhtaina syömällä mikroskooppisia eliöitä, vai söivätkö toinen toisiaan. Kummasti olivat silti lisääntyneet.
No, saivat kuitenkin kyytiä. Säiliö puunattiin, desinfioitiin ja laitettiin uuteen kiertoon. Siinä kului mukavasti juhannuspäivä.  Kohokohtana etanoiden joukkomurha.
.
Ja ajatella, että suurin osa väestöä juo tätä täyteläistä vesijohtovettä ja säilyy yhtä terveenä kuin etanatkin.