1239461139_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ne ovat pystyssä, vähän vinossa mutta pystyssä. Vasta valittu resitenttimme Bouteflika toivottaa tervetulleeksi seuraavalle viisivuotiskaudelle. Kolmannen kerran. Sitä varten piti muuttaa perustuslakiakin, mutta mikään ei ole mahdotonta.
Annaba on ex-neo-pressan kannattaja. Hän tervehti meitä vaalihuuman aikana jokaisessa kadunkulmassa, bussipysäkilläkin voi istua Hänen vieressään ja nojailla isin turvalliseen olkaan. Tässä Hän toivottaa vieraat tervetulleeksi hotellialueelle. Kuvanottajalle siis minulle meinasi käydä köpelösti kun en huomioinut tuota santarmien autoa, TAAS laittomalla asialla. Tööttäsivät lyhyesti ja vilkuttivat onneksi vain valoja, minä vilkutin resitentille. 

Vaaleista käydään täällä aina etu- ja jälkipuheita, kaikki ovat varmoja että voittaisivat, jos... Juttu on kuitenkin niin, että vaaleja boikotoivat kabyliberberit ovat maassa vähemmistö, islam-puolueita kohtaan tunnetaan jo hieman närää menneitten vuosien takia ja muilla ehdokkailla ei ole entistä parempia edellytyksiä. Sanottakoon nyt että toiseksi kisassa selviytyi kuitenkin nainen.
Mikään siis ei ole valtakunnassa muuttunut.

Enkä kyllä ymmärrä, mikä olisi voinut muuttuakaan. Yksi pääsky voi tehdä pesää muttei kesää. Ongelmat ovat yhtä paljon ala- kuin yläportaassa. Miljardeja on jaettu ympäriinsä olojen parantamiseksi mutta kunnallisella  tasolla toimeenpano ei ota hoituakseen, välikäsiä vilisee joka nurkalla, resitentin vika sekin jos oma piha on roskainen. Edellisen kerran kun virallista ’suursiivousta’ valtakunnassa puuhattiin oli vuosi 1992 ja toimen alkuunpanijana presidentti Boudiaf.  " L’être humain n’est que de passage ici-bas. La vie est brève, nous devons tous disparaitre un jour" (vapaasti käännettynä Ihminen on maan päällä vain käymässä. Elämä on lyhyt ja kaikkien pitää joku päivä täältä lähteä). Näin puheli Boudiaf Annaban kulttuuritalolla 29.6.1992 ennen kuin muutamaa minuuttia myöhemmin kuoli murhaajan luoteihin. Hän ehti olla virassa kuusi kuukautta. Sen jälkeen ei kukaan suuria ole odottanutkaan.