1241360120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olipa märkä vappu, kunnon ukkosmyrsky. Maisemat rajoittuivat puutarha-aitaan. Riittihän sitä  siinäkin muistelemista paremman puutteessa.  Alkuperäinen aitamme oli kuten vastapäisen naapurin, mutta pensasaidan paikalla takorautainen matala koristeaita, autoportti oli eräänlainen verkkoversio samaan tyyliin, melkein siedettävä siis.
Parikymmentä vuotta sitten, kun kansassa tapahtui uususkonnollinen herääminen, viereiseen moskeijaan matkaajat heräsivät kesällä huomaamaan myös riettaan pihaelämämme. Tytöt shortseissa ja raavaat miehet paidatta! Noin niin kuin yhtäkkiä tuli hurskaille miehille pakottava tarve kääntää päätä ja viivytellä juuri meidän kohdalla. Imaamin käskystä peitettiin portti siveästi umpeen kuten kuvasta näkyy. 

Seuraava lisäys tapahtui vähän sen jälkeen, terroristivuosina, jolloin korttelissamme leikittiin rosvoa ja poliisia kovin panoksin. Heräsimme yöllä siihen kun pikkuportti räjähti saranoiltaan. Paitsi mies ei herännyt, mitäs pienistä pamauksista. Kolme kapinallista oli paennut siitä mistä aita on matalin eli meidän puutarhaamme. Luodit paukkuivat talon seiniin, mutta mies vain kuorsasi. Lapset juoksivat kylpyammeeseen suojaan, minä yritin yhdellä silmällä kurkkia ikkunasta mitä tapahtuu, poliisien ’ninjarykmentti’ piiritti taloamme.  Anoppi, joka ei kauaa emmi, kävi oitis vastahyökkäykseen ja syöksyi luuta kädessä sekaan kuin tiikeriemo puolustamaan jälkeläisiään. Siihen sentään heräsi miehenikin suojeluvaisto.  Tilanne oli onneksi nopeasti ohi. Näin vain, miten paria tyyppiä potkittiin hyvin kovakouraisin ottein poliisiautoon. Noihin aikoihin terroristit olivat korttelissamme tehneet niin epäinhimillisiä raakuuksia, ettei säälin tunnekaan häivähtänyt mielessäni. Teki mieli taputtaa, hyvä hyvä, antakaa kunnolla köniin (anteeksi vaan kaikki herkkämieliset).  Poliisi tutki pihamme, mutta muut karkulaiset olivat jo ehtineet paeta naapurin aidan yli.

Tapahtumasta suivaantuneena mies muurautti aitamme umpeen, metri tiiltä päälle ja se siitä, algerialaista jatkoarkkitehtuuria.  Naapuri pisti vielä paremmaksi...

1241355559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e