1656606.jpg

Uhkaavalta näyttää. Aurinko on noussut jo tunti sitten - eipä uskoisi, viileyden tuntukin on pelkkää silmänlumetta. Lämpöä on jo 30, pilvet roikkuvat maahan asti ja kiertyvät kosteaksi kääreeksi iholle. Tätä ihmettä ei aamutorkku usein koe, sillä parin tunnin päästä taivas on jo kummasti tyynen sininen ja meri hohkaa turkoosia välkettä.

1656601.jpg

No joskus aamutorkullekin tulee tarve ponnistella itsensä ulos pehkuista ja lähteä omistamaan maailmaa. Autio kaupunki, autiot rannat, muutama lenkkeilijä, jokunen kalastaja rantakallioilla, vain laineitten liplatus korvissa, katse horisontissa lipuvissa laivoissa. Kilometreittäin tyhjänä kiemurtelevaa rantabulevardia. Only for me, vau! Olisipa polkupyörä, tämä on ainoa hetki jolloin tielle mahtuisi.

1656627.jpg

Uusi melkein valmis  jaloittelukatu kiertää kukkulan ja sen laella olevan presidentin loma-asunnon. Tässä vähän vielä ihmetellään palmuistutuksia, melkoisia taimia. On kiinnitetty vaijereilla kahta puolta, että pysyisivät pystyssä, ja lehdykät on niputettu bambusuojiin. Njaa, meikäläisen palmupeukalo ei ole tarpeeksi vihreä arvostelemaan istutustavan oikeellisuutta, kunhan nyt vain ihmettelen. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää. Toistaiseksi tuntuu siltä, kuin olisin  eksynyt Pääsiäissaarille.

1656636.jpg

Kävelylenkin loppumetrit kuuluu vetää vedessä. Aamusella mahtuu sinnekin.  Siellä näkyykin jo tuttu mummokaarti uppeluksissa. Hui, ei vielä tarpeeksi lämmintä meikäläiselle! …