No nis, nyt ollaan päästy siihen kauhulla odotettuun vaiheeseen, jota lattian laatoittamiseksi kutsutaan. Tähän kohtaa kuuluisi pitkä rimpsu suomalaisia ärräpäitä, mutta en nyt viitsi sellaisia listata, jos vaikka joku alaikäinenkin eksyy lukemaan. Joukossa nimittäin voisi olla uusiakin sanoja sen inflaation kärsineen pilkkuveen paikalla, sellaisia tosi rumia keksintöjä, jotka vain omat lapseni ovat joskus (harvoin ja vahingossa) saattaneet kuulla.
 Olen kasvattanut kärpäsestä härkäsen ja kaikki on isänverestä imetyn saumatrauman vika, tietysti. Se oli mieheni toteamus. Nähkääs kun minun silmilläni näkee mittoja, joita muut ei näe. Siis samanlaisia kuin yksi eurosentti, jota ei ole olemassa kuin virtuaalisesti. Meillä sen nimi on millimetri. 
Jos laatta on sen verran vinossa, niin sitä ei neljä miestä näe. Kun useampi laatta on eri suuntiin millimetrin (parikin) vinossa, niin ei näe sittenkään. Eikä senkään jälkeen kun väli on saumattu ja siitä on tullut viisimillinen nakkimakkaraketju.

Työmiehillä on varmaan jo ikävä anopin keppiä. Minä olen sulkeutunut huoneeseeni ja pureskelen sitkeitä nakkeja. Esmeks, miksi helkutissa on aivan mahdotonta käyttää minkäänlaista saumausnarua. Siksi että voi käyttää tulitikkuja. Miksi helkutissa kaikki tulitikut on eri kokoisia.
Ja miksi helkutissa ei voi lukea käyttöohjetta saumauspussin kyljestä ennen kuin kaataa sangollisen vesijauhovelliä  laattojen päälle ja ihmettelee miksei se valukaan itsellään saumanväleihin.  Ehdin nippa nappa kertomaan, että se värjää laatat jos sitä ei pyyhi ajoissa pois. Ja että siinä kyllä lukee suurin kirjaimin jotta sekoitetaan paksuksi tahnaksi, mutta mistä minä tiedän ajaako vesivelli saman asian. 
Mietin sitäkin, josko suosiolla saumaisin itse.. niin tulee käymäänkin, jos vielä puutun miesten puuhiin. Käsi ei kyllä sitä tule kestämään, joten mietin kumpi olisi pienempi paha.
Päädyin sitten vain seuraavaan terapiaan....

1272308407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mikä tahansa on parempi kuin entiset lattiapilkut..siispä katselen niitä... tosin niissä on erinomaisen hyvin tehdyt saumat.... Öööh, eihän mikään terapia heti toimi... yritän keskittyä noihin ruutuihin ja  pilkkuihin...zeeeeen.
Hauveli muuten on vieraileva tähti, Tinan tytär Tolga. Ehti päivän aikana pureskella laatoittajan kenkiä ja repiä apulaisen pipon... heeeehheeeeeehee.. helpotti. Kiitos jos jaksoitte lukea tänne asti. Pakko oli jollekin saumoja.. eikun traumoja purkaa.