Kommuunissa ei ujostella.

1856357.jpg

.Kolme viikkoa takana. Enää 15/21 henkeä jäljellä ja yksi päivähoidossa. Ikäjakauma 1-86.Yhden nelihenkisen päivähoitoperheen loma loppui, vain kaksi täyshoitolaista on luovuttanut saatuaan tarpeekseen.
Tiiviiseen yhteiselämään mahtuu kaikenlaista pikkudraamaa, nipotusta ja mökötystä, huutoa ja mykkyyttä, kuin myös paljon naurua ja lystinpitoa. Joiltakin ryhmäelo sujuu paremmin kuin toisilta, luonteesta riippuen. Yhteistyö on sujunut melkoisen moitteettomasti kaikkien osallistuessa kaikkeen. Lapsetkin tuntuvat olevan kaikkien yhteisiä, pienimmät isompien lellimiä, hellimiä ja kurittamia. Koirakin on saanut osansa samassa pyörityksessä.

                Kommuunissa ruokaillaan kuka milloinkin, missäkin ja mitenkin.

1856356.jpg
 
Vielä viikko jäljellä ja päästään palaamaan normaaliin elämään ja valmistautumaan Suomen matkaan. Rauhaa tässä jo suomalainen sieluni kaipaakin.

Jos joku nyt tästä innostui ja haluaa välttämättä opiskella ryhmäsopeutumista niin täällä siihen olisi loistava tilaisuus. Ajattelin perustaa uuden GST- matkailumuodon elikä  Group Survival:Trips:
1.vk: Techniques & Adaptation to the Unexpected Situations.
2. vk: T&A to the Unexpected Human Reactions.
3. vk: How to survive your own reactions? 
4. vk: Gathering yourself and your things
Sopii vain varata patja ensi vuoden elokuuksi  Aina on tilaa vielä yhdelle -  jos yhdelle niin kahdelle, jos kahdelle niin kolmelle…