1442226.jpg

Tämä on vastaus haasteeseen, jonka Minttumetsän Stazzy Ranskanmaalta heitti blogosfääriin. Että mitkä viisi mainiota ostosta on tehty vuoden sisällä?  Stazzyn ostoksia voi käydä kadehtimassa TÄÄLLÄ.

Koska olen äärettömän laiska yleensä ostamaan yhtään mitään, piti ottaa avuksi toinenkin vuosi.
Elikä yllä on ehdoton (ainoa) aarteeni, jonka ostin taidenäyttelystä pari vuotta sitten. Aito Boumehdi. Kuten kukaan ei tiedä, Boumehdi on lasi- ja keramiikkataitelijoiden perhe Alger'ssa. Isä Mohamed niitti maailmanmainetta ranskalaisarkkitehti Fernand Pouillonin työtoverina ja ystävänä ja oli erikoistunut kaakelifreskoihin. Pouillon rakensi, Boumehdi kaakeloi, ja tuloksena oli upeita maurilaisia palatseja, saviruukkuinneen vaaseineen päivineen. Isä-Mohamed kuoli runsas vuosi sitten, hänen kolme taiteilijapoikaansa jatkavat perinnettä. samassa ateljeessa. Boumehdien lasi- ja keramiikkaesineitä lahjoitetaan mm.valtiovierailujen yhteydessä, niin että ihan design-tuote minullakin, lasinen avainkippo, pieni. Lasi on muuten sinistä (klikkaa kuvaa niin näet eron). Hillitön väriläiskä!

Toinen täysin turha hurahdukseni osui käteen artesaanien näyttelyssä. Tämä on tuaregien designia, taitelija signeeraa Bachi. Ihana ufo-pytykkä jonka tarkoitusta en edes tiedä, mutta niin sileä ja sulavalinjainen, että ihastuin välittömästi.

1442230.jpg

Vähemmän turhiakin ostoksia on vuoden aikana tehty. Esimerkiksi DVD/CD –vempele, jolla seuraillaan tohtori Housen diagnooseja. Ja varjostin, joka eksyi mukaan kun haettiin kylppärin lamppua. Niin ja matto, joka ostettiin anopille mutta pidettiinkin itse (ei likipäinkään näytä tuon väriseltä kuin kuvassa.)  Ostettiin kyllä anopille toinen tilalle.

1442231.jpg

Siinä meikäläisen kahden vuoden ostokset sitten ovatkin, en voi kehua olevani shoppailija. Enkä varsinkaan täällä, missä joka tavaraa pitää erikseen etsiä sen tuhannesta pikkukaupasta ja lopulta useimmiten päätyä ei-oohon. Ostetaan yleensä tarpeeseen jos/mitä löydetään.

Koska tästä jutusta ei tämän kummempata irronnut, niin annankin teille paljon mainiomman lukuvihjeen. . Käykää ihmeessä heti lukemassa Tuulin saunaraportti puukenkien maasta. Miten hollantilaiset kylpevät suomalaisittain? Klikkaa TÄSTÄ niin Tuuli sen itse kertoo. Ihan varoiksi, jos joku joskus saisi vaikka kutsun Hollantiin saunomaan.