Lupasin ilmoitella ensimmäisistä Suomi-tuntemuksistani, ja aisteillahan ne tuntemukset syntyy, joten tässä tulee oikein aistikohtaista havaintoa kerrakseen.

Kuulo:
Siis täällähän on ihan hirveä mökä joka puolella. Viime yönä ylänaapuri kävi vessassa klo yksi yöllä. Huuhteli pöntönkin. Aamuyöstä kilometrin päässä meni tavarajuna, kolisi yläilmoihin asti. Tänään surisee syyskärpänen ikkunassa. Jo noin monta melua, tärykalvoni eivät taida sittenkään surkastua. Eikä äänijänteeni, sillä eilen tapasin muitakin ulkosuomalaisia. Ilo on sitä suurempi mitä suuremmalla äänellä sitä osoittaa. En muuta selitystä löytänyt.

Haju:
Koska mitään hajuhyökkäystä ei ole tapahtunut, olen yrittänyt tarkoituksella nuuhkia. Jo lentokoneessa tunnistin ensimmäisen suomalaisen ominaishajun, viinan. Seuraavat hajut ovat kalja ja eilen juotu. Hajuallerginen ystäväni olisi ikionnellinen jos lista päättyisi tähän. Ei se pääty, vain omaan hajuskaalaani ei vielä mahdu laimeampia.
Tuoksu on hajun vastakohta. Tuoksuaistini on täyttynyt tällä hetkellä tuoreella korvapuustilla eikä siihen muuta mahdu. Kaikki lapsuuteni muistot yhdessä nuuhkauksessa. Nuuuuuh!

Maku:
Mitä elukoille syötetään? Taidan ruveta vegetaristiksi - tai pelkäksi jyväristiksi. Parempaa ei ole kuin ruisleipä ja sen jälkeen mikä tahansa ohrakauragrahamleseleipä (mutta ei patonki). Mistä suomalainen ei osaisi tehdä leipää kun kerran petustakin.

Tunto:
Miltä tuntuu saada ovi nenäänsä? Se tuntuu. Siksi puuttuva kohteliaisuus on korvattu automaattiovilla. Jokunen aika sitten kävelin päin tällaista lasiovea, se aukeni liian hitaasti. Kyllä ovetkin voivat olla epäkohteliaita.

Oma tunto:
Mitä tapahtui etelän kuumassa kosteudessa kireänä kiiltävälle iholleni? Iiik! Olen sisältä päin kutistunut, kuivunut, nahkani on nyt liian suuri. Tarvitsen välittömästi pienemmän koon, kireämmän ja hyvin rasvatun. Apua, täällähän suorastaaan korppuuntuu!

Näkö:
Heureka, minä näen! Varsinkin tuon ylisuuren nahkani, oikein hyvin näen. Kykloopin silmäni on jo paljastanut, että maailmaa on metrin molemmilla puolilla, mahtavaa! Ja jestas miten kirkkahasti loistavat blogienne värit ja kuvat, ihan kuin noin yhtäkkiä olisitte parantaneet valokuvaustaitojanne. 

Ai helkkari, siitä tulikin mieleeni, että uuden kameran osto on edessä. Jos on hyviä vinkkejä antaa, mitä mistä ja millä hinnalla kannattaisi katsella, niin tänne vaan.