Pappilan mummo lahjoitti komean pokaalin, josta suuresti kiitän.

 

1304798352_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Ilmaiseksi ei kuitenkaan mitään, joten itsestään pitäisi taas kertoa, enää ei riitä ne 7 faktaa, joita olen jo jaellut useammankin kerran täällä, pitäisi peräti 8 lisää paljastaa. 


Olenkohan jo  kertonut tarpeeksi kotihengettären taipumuksistani. Tai taipumattomuudestani.  Olenko esitellyt kattilankeittotaitojani... ostin muuten varastoon kolme samanlaista kattilaa, on sitten mistä ottaa - salaa heitän palaneet roskiin  eikä isäntä ehdi huomata mitään. (1.osaan siis keittää kattiloita ja 2. olla juoni)
 

Mutta no nis. Tämä on tänään ajankohtainen aihe, sillä ensi torstaina olisi minun vuoroni järjestää kekkerit. Hehee, en muuten ole pariinkymmeneen vuoteen mitään juhlia loppuun asti itse järjestänytkään, aina on jotain valmista syötävää ollut saatavilla. Tai nyyttikesteillä on selvitty. Minusta on siis tullut vanha uusavuton (3), jolla on viikko aikaa uudelleen oppia.

1304798920_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Aloitin poimimalla japaninmispelit ja tekemällä niistä hilloa. Vähän neilikkaa sekaan ja lopussa liraus rommia. Ai että tuli hyvää (4. tämän osaan!), olisin voinut syödä heti kaikki.  Ja mihinkäs niin hyvää hilloa sitten voisi käyttää... jee, täytekakkuun!

Pohjan tekoa on hyvä harjoitella etukäteen, jos onnistuu niin pakkaseen, jos ei niin huomenna uusiksi. Minulla se yleensä lässähtää, mutta osaan muuttaa sen  savariiniksi.  Ei muuta kun ainekset esiin ja vatkain pyörimään. Siinä välillä mitä lie etsiessäni löin pääni yläkaapin oven metallireunaan (5. ovet ei muuten sulkeudu itsellään, pitäisi tuo jo muistaa).

Sattui niin saakelisti (6. kiroilen aina suomeksi),  että tipahdin istuvilleni lattialle, jolle hetken päästä alkoi tipahdella veripisaroitakin. Ensiapua hakemaan kylppäristä, peilistä katsoi takaisin punatukkainen versio Sirokosta. Ei muuten sopinut se tukanväri.   Pää raanan alle ja alkoi jo nähdäkin jotain, neljän sentin mittainen viilto. Muistin kyllä lasten haavereista, että päässä riittää verta pulppuamaan pienistäkin haavoista. Omassanikin. Siinä kuluikin tovi, että sain vuodon vähän tyrehtymään. Uusi muodikas kokkilook, pitihän siitäkin kuva ottaa..

1304798855_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kakkutaikina ehti siinä välissä vatkautua toooodella hyvin. Jauhot sekaan ja uuniin. En polttanut. Täytekakkua siitä ei kyllä saa.  (7. osaan tehdä täytekakusta tortun)

Ja 8. Pitäiskö tässä kohtaa hävetä?  Ei, olen sentään joskus osannut ja jotain osaan vieläkin. Mutta jostain syytä haluan aina kokeilla jotain muuta juuri silloin kun riski on suurin.

Ja koska olen juoni, muutan tämän meemin sellaiseksi, että nyt on kerrottava kahdeksan pikkusuolaista tai pikkumakeaa, joita tarjoilette illanistujaisissa. Yksinkertaista tietenkin ja mieluummin ennen torstaita, että ehdin päästä osalliseksi vihjeitänne. Tulen sitten pyytämään reseptiä jos eivät ole kovin monimutkaisia :) 

Hei nyt kaikki mukaan, please!  PLEASE!