4229119910_d60a27977d_o.jpg

Pitäisi kirjoittaa jotain riemukasta ja juhlavaa. Tai vähintään koostaa vuoden blogitase. Mutta jotenkin nyt vaan on nostalginen fiilis.  En ole koskaan tykännyt luopua mistään vanhasta, joten miksi vanhasta vuodestakaan.
Mitäs jos aika alkaisikin juosta takaperin ja pala palalta häviäisi maailmasta siihen tullut uusi, palattaisiin vähitellen siihen syntämähetkiseen maailmantilaan. Minäkin löytäisin itseni tuosta (alimmasta) pärekopasta potkimasta kapaloitani.

4228353295_2c812809e8_o.jpg

Äiti heittäisi pökköä Porin Valuun ja mummo jatkaisi taikinajuurtaan, miehet verstaassa kuka mitäkin. Minä vaan riekuisin kopassani ja järsisin paidanhihaa. Odottaisin uutta alkua.
Eikös tästä nyt kukaan ole vielä tehnyt elokuvaa...  En tarkoita sellaista äkillistä hyppyä aikakoneella menneeseen vaan hiljattaista takaperin siirtymistä, vähittäistä luopumista jo saavutetusta materiasta. Totutusta hyvästä, vaikka pienestäkin,  luopuminen on huomattavasti vaikeampaa kuin uuden hyvän omaksuminen.  Melkoinen kaaos jo syntyisi siitäkin, jos kännykät lakkaisivat toimimasta.

Huh, olisi se vaan hurjaa jos tästä nyt tietsikkanikin alkaisi pikkuhiljaa häipyä olemattomiin. Mitään muita erinomaisia keksintöjä ei kai minun elinaikanani ole tehtykään, joita ilman en voisi elää. Mutta että netti,  skype ja elävä kuva toiselta puolen maailmaa, ei ikinä! Rajansa se on nostalgiallakin. Tarkemmin ajatellen ihan mukavaa, että aika kulkee vain eteenpäin.

1262201744_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Katsellaan vain  uutta vanhojen silmien läpi, vaikka se välillä hankaluuksia tuottaakin. Meinaan, että sitä mukaa kun ikä kasvaa niin teknologia ja ymmärrys pienenevät samaa tahtia. Onneksi se on jo huomattu.  Raportin siitä voi lukea täältä: Ikääntyvät, teknologia ja etiikka (pdf) Oli mielenkiintoinen kooste. Ja mitä, ikääntyvä  on 45-55 vee. Sen jälkeen on jo ikääntynyt, mutta toivoa ei silti kannata heittää nurkkaan.


Voinkin  tyytyväisin mielin toivotella kaikille

OIKEIN HYVÄÄ JA ONNELLISTA VUOTTA 2010.

Mukava pyöreä lukukin.