1323607815_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täällä me. Ollaan jo pipoissa ja villapaidoissa ja ootellaan. Ollaan ooteltu jo kauan. Missä viipyvät  Petteri, Ailu, Suivakka, Mutsikki, Valkko, Tilkku, Sipsu, Täpy, Turpo, Pyry, Kipinä, Maskotti, Saukki ja Poku?  Tai edes joku, jonka piti tulla meitä hakemaan. Ei tullut ketään. Onko meidät irtisanottu tietämättämme? Tehdään tästä valitus kunhan ensin keksitään mihin instanssiin.

Ajankuluksi blogeja selatessa tuli ahaa-elämys. Näin tavallisina työttöminä tonttuina meilläkin on nyt sitten oikeus kirjoittaa joulupukille, tehdä toivomuslista ja toivoa, että ne toiveet myös täytetään. Jopa täällä etelässä. Vai onko joulupukin logistiikkapalvelutkin jo säästötoimien turruttamat, toivottavasti ei.
 
Ensiksikin me tahdotaan oikein iso pilvi, sellainen mikä sisältää paljon lunta. Niin paljon ettei lämmössäkään ehdi sulaa ja tänne kaupunkiin asti pliis. Niin ettei yksikään auto pääse liikahtamaan eikä ihmisetkään uskalla kodeistaan ulos. Paitsi me joilla on toppatakit ja talvisaappaat vanhaa perua ja hangessa kahlaamisen taito. Ei pitäisi olla vaikea toteuttaa. 
Miten niin itsekästä? Mitkä kodittomat? Lumihan lämmittää, iglu on lämpimämpi kuin peltihökkeli neljän tuulen risteyksessä. Ja helppo rakentaa, ilmaista materiaalia. Ajattele miten kaunistakin, vitivalkoisia igluja palmujen alla sinisen meren lumirannalla. Ei roskan roskaa missään. Vau!

Tavarasta ei niin välitetä, mutta jos yhden Bauhausin, Ikean ja vaikka Prispan tipauttaisit tuonne vapaalle tontille. Voitaisiin käydä ihan itse vetämässä muutama pulkallinen sieltä ennen kuin lumi sulaa ja muut ehtivät viedä kaiken. Lanttulaatikkoa älä Prispasta unohda. Äläkä Ryvitaa, se on englantilaista, mutta mehän ei vedetä kotiin päin muuta kuin sitä pulkkaa.

Kodista puheen ollen. Meillä olisi tilaa puutarhassa uima-altaallekin, sellaisen voisit myös tiputtaa reestäsi. Ilman vettä, ei olla ahneita, voidaan liruttaa se omasta hanasta, on lämpimämpääkin. Tämä helpottaisi huomattavasti muiden elämää  kun ei vietäisi heidän uimatilaansa eikä saastutettaisi  heidän vesiään. Pitää sitä muitakin ajatella.

Eiköhän siinä tullut ne tärkeimmät, kolme toivomusta, sehän on se normi. Jäädään odottamaan eikä riisuta villapaitoja vielä. Toivo on se mikä pitää tontunkin odottavassa tilassa.