Tällä viikolla viihdytämme vieraitamme paikallisella vuoristoradalla
siis TÄÄLLÄ klikkaa rohkeasti
ja yritämme vältellä paikallisia villieläimiä
siis NÄITÄ joko klikkasit.
Hupsis…
no ei sentään tarttunut puskuriin. Tämä oli lammas, ihan oikeaoppisesti teurastettu. Eikä mikä tahansa lammas, vaan ylätasangon parhaasta katraasta, ei liian vanha eikä liian nuori, ei liian rasvainen vaan ihan luomuruokittu valioyksilö ilman lisäaineita.
Liha on itäisen Algerian must, ilman sitä ei synny ruokaa, ei ainakaan ihmisen syötävää. Aures-vuorten shawi-berbereille, juuri näille ylätasangon lammasfarmareille, liha on yhtä kuin lammas ja lammas yhtä kuin perusravinto, jota ilman ihminen näivettyy kuoliaaksi tai ainakin kituu kitkeräksi. Vieraamme ovat tätä geneettisesti viherallergista heimoa. Kaikki vihreä on lampaan ruokaa ja päätyy ihmiseen vasta muututtuaan punaiseksi lampaanlihaksi.
Loraus öljyä, ripaus suolaa ja mustaapippuria, runsaasti valkosipulinkynsiä, tiukasti narua, tiivis foliopaketti ja kuuma uuni. Suussa sulavan paistin pitäisi maistua vieraillekin. Itse paistettujen ranskalaisten kera. Rasvaa tirisevä mutanttivegetaristinen ateria. Ihme kyllä, shawit ovat pitkäikäistä heimoa.
Kommentit