Suomi on siitä hassu kieli, että sillä voi tunkea hattuja, myssyjä, pipoja, baskereita, liinoja  pään sisään. Kuinka monella on pipo päässä? Minulla ei. Se johtuu ilmastosta eikä siitä etteikö pään sisässä olisi tilaa. Sitä täytyy olla enemmän kuin tarpeeksi, päätellen siitä millä vauhdilla sisusta deletoituu. Pipo ulosmenoputken tukkeena olisi ihan paikallaan.
 
Joku kerran ehdotti patalappua. Sitä ei tarvitse edes tunkea päähän, toimii kuulemma ulkoisesti munakellon tapaan. Käytännössä niin, että kun on saanut herkullisen sopan kattilaan muhimaan ja siinä kypsymisen välissä haluaa tehdä jotain ihan muuta kuin katsella sitä soppakattilaa, niin patalappu peukalosta roikkumaan.  Mieluummin omaan, niin peukalon voi sitten viedä mennessään muihin hommiin. Värikäs patalappu piristää ja sopeutuu kivasti tietokoneen näppäimistöönkin, ja mikä parasta, muistuttaa siitä porisevasta soppakattilasta. Jos jossakin vaiheessa alkaa ihmetellä miksi on patalappu peukalossa niin kannattaa kääntyä lääkärin puoleen, se on silloin jo vakavampi oire. Sille asteelle en ole vielä edennyt. Minulle tulikin ongelmaksi se, että olen erittäin sopeutuvainen eläin. Parissa minuutissa patalappu oli ihan luonnollinen lisuke, kuin kuudes sormi, mitä ihmeellistä siinä, roikkui peukalon kyljessä puoli päivää, huomasin vasta kun avasin vesihanan. Soppa oli siinä vaiheessa jo kuivunut muusiksi.

Ulos en sentään sen kanssa lähtenyt, mutta olisi pitänyt. Oleskeluluvan loppu häämöttää ja sitä varten pitää kerätä nippu papereita. Veromerkki postista, läjä hirviökuvia valokuvaamosta, terveystodistus poliklinikalta (suhteilla), anomuspapereita poliisilta (haettu jo aikaisemmin) ja virkatodistus kaupungintalolta. Sitten pitäisi viedä koko nippu itseni mukaan luettuna poliisille vanhan oleskeluluvan ja passin kanssa. Vaan sitä vanhaa oleskelulupaa ei enää ollutkaan missään. Olin unohtanut/hukannut sen jonnekin! Sama kierros takaperin, mutta ei sittenkään.  Kääk!  Jos olisi ollut patalappu peukalossa niin olisin voinut muistaa paperini ja unohtaa patalapun. No, ei muuta kuin tekemään katoamisilmoitusta poliisille.  
Tässä nyt vain ilmoittelin, että olen kadonnut, deleted, lakannut olemasta olemassa  kunnes toisin todistetaan. Tämä on kai alkua äitini ennustukselle: ’Joskus vielä hukkaat itsesikin.’