Heinäkuun turistisaldo Annabassa hipoi miljoonaa. Kaupungin väkiluku kaksinkertaistui. Varsinainen lomakuukausi on elokuu, jolloin sardiinipurkki alkaa todella  pursua yli reunojen. Välimereen onkin tipahdellut päivittäin kymmenittäin väkeä, jotka yrittävät soudella laittomasti toiselle rannalle.
Nyt pysytään kuitenkin tällä rannalla ja yritetään mahtua sekaan. Annaban 'turistit' ovat suurimmaksi osaksi omia kansalaisia, sisämaalaisia tai emigrantteja. - Kun algerialainen muuttaa ulkomaille, hänestä tulee siis emigrantti eikä ulkoalgerialainen.

Jokainen annabalainen perhe – myös muut rantakaupungeissa asuvat- ottavat vieraanvaraisesti vastaan lomailevia sukulaisiaan. Iloista jälleennäkemistä ja riemukasta yhdessäoloa kuin myös kinkkistä ahtautta ja sanaharkkaa. Puhumattakaan armeijakokoisista ruokapadoista,  joiden toivotaan täyttyvän säännöllisin väliajoin, ihmeen voimalla  itsestään. Tämä oli oma länsimainen ajatuksenrippeeni , sillä perinteiset  padat sillä ihmeellä täyttyvätkin, jos on yhdelle on kahdelle, jos kahdelle niin kolmelle jne…jne. Miksei meillä tapahdu ihmeitä?

Jos elokuun turistilukuja laskettaisiin menetelmällä lisäys/meidän perhe ja kerrottaisiin perheitten määrällä niin Annaban postimerkin kokoisella pläntillä tungeksisi ihmisiä kahden Suomen verran. Onneksi ei sentään, mutta nelinkertaiseen määrään ollaan joinakin kesinä päästy. Meille alkaa ripotella väkeä lisää tällä viikolla ja elokuun ajan vakinaisista punkanpaikoista taistelee tusinan verran ihmisiä. Päivävieraita ja satunnaisia ei lasketa, tottakai kaikki muutkin sukulaiset haluavat tavata toinen toisiaan. (Ja minä kun luulin olevani lähtöisin suuresta perheestä itsekin!)

Tämä nyt tiedoksi blogini lukijoille, jos en elokuussa yhtä usein pääse raivaamaan tietäni matkalaukkuvuorien halki Blogistaniaan asti Yritän olla kadottamatta itseäni.kokonaan.