1840278.jpg

Välimeri on myllertänyt pari päivää sellaisella läiskeellä, että suosikkirantamme on ollut uimakelvoton. Muutamat uhkarohkeat on pelastuspartio käynyt kiskomassa nippanappa takaisin, kun virtaus on  imaissut mennessään. Merivirtojen  voimaa on vaikea kuvitella. Olen kerran kokenut läheltä piti –tilanteen ja se riitti opiksi.
Vaaraan voi joutua aivan yllättäen, vaikka polskuttelisi käsipohjaa rantaviivalla. Yksi mojova laine pään yli ja kun pääsee takaisin pinnalle huomaa olevansa kymmeniä metrejä kauempana. Jos ajattelee kroolaavansa takaisin niin huomaa että uikin paikallaan tai jopa takaperin, rantaviiva siirtyy aina vaan kauemmaksi. Tässä vaiheessa jos vielä saa varpaat pohjahiekkaan niin voi ankkuroitua hetkeksi ja ratsastaa seuraavan laineen mukana rannalle päin. Jos lainetta ei tulekaan niin pohjavirtaus imaisee hiekat jalkojen alta ja taas siirtyy vähän kauemmaksi. Tässä vaiheessa ihmiset yleensä saavat paniikkikohtauksen ja jos ei pelastuspartio ehdi ajoissa niin hukka perii. Pitää olla tosi vahva uimari ja osata käyttää laineita hyväkseen päästäkseen takaisin. Suurin osa hukkumistapauksista tapahtuu kuitenkin sukeltaessa, joko kallioilta hypellen tai liian syvälle sukeltaessa, yleisten valvottujen rantojen ulkopuolella

1840257.jpg

Tässä tarkkaillaan tarvitaanko mahdollisesti apua. Punapukuinen on rantavahti valmiina lähtöön. Muut esittelevät tämän kesän miehistä uikkarimuotia. Yksinkertainen mallisto, variaatioita vain väreissä.
Ja että tulisi aihe kokonaan käsiteltyä, niin seuraa  katsaus naiselliseen mallistoon – nuorimmasta vanhimpaan.

                           Nakuilu on sallittua vain varhaisimmassa iässä.
                                        Huomaa nokkela turvaistuin.

             1840254.jpg
           .
                                            Bambino- mallistoa.

1840253.jpg
    
 Naisten rantalook riippuu henkilökohtaisesta häveliäisyydestä tai uskonnollisesta vakaumuksesta. Liekö missään 'uimapukumallisto' niin vaihteleva kuin täällä. Mikä tahansa vaate kelpaa, kunhan intiimimmät paikat on jotenkin piilossa, bikineistä burkineihin

1840259.jpg   1840261.jpg

    1840275.jpg
                http://www.burkini.com/

Burkini on ankarammankin islamin hyväksymä  uimapuku: bikini+ burka = burkini.
Tavalliset vaatteet päällä polskuttelu on täällä yleisempää kuin burkini, varsinkin sisämaasta tulleille tai vanhemmille naisille, jotka haluavat vain kastautua. Pääasia että virkistyy, tosin märkä kaapu saattaa  yllättäen paljastaa enemmän kuin oli tarkoitus.Mutta aurinkohan kuivaa  hetkessä.

1840263.jpg