Mouloud. Profeetan syntymän juhla. Tilaisuus paukutella kaikkea mahdollista, yötä päivää. Kadulla kulkeminen on suorastaan hengenvaarallista, nuorten aivottomien suurin huvitus on nimittäin heitellä ilotulitteita ohikulkijoiden jalkoihin, silmille, mihin nyt sattuu osumaan. Satoja sairaalassa. Puhumattakaan melusta, jota on jo kestänyt viikon eikä loppua näy.

(Upload failed for mouloud.MPG with error: A network error caused your upload to fail. Please try your upload again.)

Siinä tuli toinen ärsytys. Etana jarruttelee. Suora seuraus koululaisten lomasta. Ne miljoonat, kaikki viettäen lomaansa silmät internetin ihmeissä – ja jakamassa ne vaivaiset 512 kb:äni, jotka täällä maximissaan voi edes saada. En kyllä muista, että nettini olisi koskaan muulloinkaan niin ’nopeasti’ toiminut, mutta nyt vilahtaa vain muutama kilobitti ohi silloin tällöin, pitää vielä vaania niitäkin että ehtisi saada hännänpäästä kiinni. Videolla olisi ollut eilisiltaista paukuttelua parvekkeeltamme kuultuna ja moskeijan kutsuhuudolla höystettynä. Säästyivätpä korvanne.

Mutta arvatkaas miltä meteli kuulostaa koirien korvissa. Ei auta vaikka kuinka liimautuisi turvallisen tuoksuisiin jalkoihin. Tästä on kehitteillä sirkusnumero. Tiedättehän se, missä koira siksakkailee kouluttajansa askelten välejä. Meillä se osataan ryömien.

(Hups, unohdin putsata puutarhapölyt...)