Tässä lepää kirkkoisä Augustinuksen cubitus elikä kyynärluu (klikkaa kuvaa niin näkyy paremmin). Reliikki löytyy Augustinuksen basilikasta Lella Bounan kukkulalta Annabasta. Loput luista löytyvät Italiasta Milanon lähellä sijaitsevasta Pavian kaungista, missä basilika San Pietro in Ciel d'Oro kätkee sisäänsä paitsi hänen sarkofaginsa myös runsaasti muita kallisarvoisia reliikkejä.
Aurelius Augustinus (354-430), syntyjään berberi Souk Ahrasista Algerian itärajalta,  opiskeli aikansa Kartagossa ja Milanossa ja asettui vajaa nelikymppisenä loppuelämäkseen Annabaan, silloiseen Hipponeen, josta hänen vaikutusaikanaan tuli kristinuskon keskuspaikka, hänestä itsestään piispa, kirkkoisä ja katolisen maailman pyhimys.
Augustinuksen basilikasta oli jäljellä enää muutama kivi silloin, kun ranskalainen kardinaali Lavigerie päätti palauttaa oppi-isälleen kuuluvan kunnian uuden basilikan muodossa. Arkkitehti Abbé Pougnet yhdisti onnistuneesti arabialais-maurilaisen, bysanttilaisen ja roomalaisen tyylin basilikaksi, joka rakennettiin Hipponen raunioitten viereiselle kukkulalle. Ensimmäinen kivi laskettiin 1891, basilika siunattiin käyttöön 1900 ja on siitä lähtien  ollut toiminnassa.
Tänäkin pääsiäisenä kellot kutsuvat niin paikallisia kristittyjä kuin muualta tulleita pyhiinvaeltajiakin  pääsiäisen viettoon . Very discreetly, tosin....  ja näin ohimennen ja huomaamattomasti:  HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ TEILLEKIN-

Pyhä Augustinus valettiin myös pronssiin ja hän pääsi vartioimaan basilikaansa samalle kukkulalle. Tässä on kymmenen vuoden takainen otos marmorijalustalla seisovasta herrasta.

1392476.jpg

Ja seuraavaksi tulee uudempi otos samalta paikalta. Nyt voitte ajankuluksenne etsiä eroavuuksia, ainakin sen yhden selvästi näkyvän. Niin helppo ettei tästä voita mitään.

1392480.jpg
.
No ihan totta! Pahanlaatuinnen nivelreuma on vääntänyt vasemman käden ja tiputtanut piispansauvan. Oikeassa kädessä, vaikkei sitä tässä näykään, on pari varpusta, jotka eivät vielä ole lehahtaneet lentoon, vieressä nököttävä kotkakin näyttää toistaiseksi ihan tyytyväiseltä  Elikä sauvaa enempää eivät metalliromun kerääjät  ole irti saaneet.