1472178.jpg

Näyttää ihan banaalilta jätesäiliöltä - ja toistaiseksi se sitä onkin.  Meille tämä sivistyksellinen keksintö löysi tiensä vasta runsas vuosi sitten. Sen jälkeen kun Algeria oli allekirjoittanut Saksan kanssa yya-sopimuksen jätehuollosta.  Ja me olimme allekirjoittaneet  jätepöntön huoltajuussopimuksen kunnan kanssa.
Täten vannoimme  huolehtivamme meille uskotusta aarteesta, talokohtaisesti numeroidusta,  mahdollisimman hyvin, lupasimme käyttää sitä kadun varressa keskiviikko-  ja sunnuntaiaamuisin tiettyyn aikaan (muutaman tunnin heitolla), kahvat kadulle päin kiitos, ja  lupasimme noutaa sen sieltä pois heti kun kunnallinen kippiauto olisi käynyt sen kippaamassa. Toiminta vaatii siis tarkkailevaa läsnäoloa.
 
Lupasimme myös tehdä rikosilmoituksen, jos joku uskalias kakara sen sieltä ehtisi vöhkimään huomaamattamme, vaikka joutuisimmekin laiminlyönnistämme maksamaan sakkoja  ja korvaamaan kunnalle tuon kallisarvoisen esineen hinnan.
Miksi kukaan veisi roskapöntön!   Pyörällinen säiliö, hyvänen aika, sehän on käypä vehje mihin tahansa kuljetukseen, puhtaaksi kloorattuna mitä mainioin vesisäiliökin (niin niin vettäkin pitää varastoida) tai vaikka kylpyammeen korvike. Käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Meidän on vielä tallella, paitsi että numerotieteestä vähemmän kiinnostunut naapurimme käy tilaisuuden tullen vaihtamassa pönttöjämme sen mukaan mikä on kuluma-aste itse kussakin, meille jää jostakin syystä  aina se kuluneempi ja tahraisempi  Mutta kuka nyt naapurisopua lähtisi sen takia rikkomaan.

Alun perin vain meidän korkeasti sivistyneen residenssikorttelimme koekappale on nyt levinnyt laajemmallekin kaupunkiin, jopa katujen varsille julkiseen käyttöön. Tosin käyttöohje on monelle vielä hämärän peitossa. Jotkut eivät esimerkiksi ymmärrä kannen toimintaa, jos se on kiinni roskapussit heitetään pytyn viereen, jos se on auki pussit pursuaa ulos. Useimmiten se on auki ja pursuaa, koska kansi on jo mennyt rikki. . Kerrostaloalueilla saatetaan pönttöjä ja jalkoja  säästää enemmänkin, roskat heitetään lyhintä tietä parvekkeelta alas. Näitä pommeja sietää varoa.
Meidän korttelimme pääsi kuitenkin eroon roskapussivuorista, joita aiemmin kertyi jokaisen tolpan juurelle pitkin päivää. Kulkukissat ja -koirat, linnut, rotat ja ties mitkä kävivät niitä sitten levittelemässä ja jälki oli sen näköistä. Nyt on kippiauto ja kadunlakaisija käy joka aamu piikittämässä ja huiskimassa irtoroskia, korttelimme on jo melkein sveitsiläistä viimeistelyä.

Paitsi että nyt. KIPPIAUTOMME ON LAKOSSA! Kukaan ei ole kerännyt roskia moneen päivään! Keskikaupunki on jo hukkumassa roskapussivuoriin, löyhkä kiirii tänne asti. Kohta mekin uppoamme, APUAAA! 

1472187.jpg
                           Julkinen pönttö ennen lakon alkamista.

Seuraa teemakysymys: vanhan kaupungin casbahin kapeat, rappusien katkomat kivikujat ovat kippiautojen saavuttamattomissa. Jos et vielä arvannut miten jätteiden keruu siellä hoituu niin klikkaapa tuosta  Jam-L:n  ottamaa kuvaa.