1520545.jpg


Puutarhamme vihertää kohta niin Vilmorin vihreästi jotta! (mainosrahojen ropinaa) Uusi paahteen kestävä kuivan maan nurmi  on nyt kylvetty. Saapi nähdä siirtyvätkö pulumme vaihteeksi siemenruokaan vai kasvaako koirille uppopehmeä pissikkö ja meille silmänilo.
Syytä olisi, sen verran on pyhäpäivää haaskattu maatöihin. Kivikovaa hiekkamaata ei niin vaan lapiolla käännetäkään ja hiekkakokkareiden pieniminen se vasta työlästä onkin. Uholla kaadettiin vielä yksi puukin ja raivattiin juuret maasta käsivehkeillä. Muutaman perkeleen voimin, kun kerran esi-isien tietä astuttiin. (Jos tähän nyt joku ehdottaa kantojyrsintä niin kiitos, lähetä samalla koko jyrsin, kai sillä voi möyhentää maatakin saman tien). Neljät hauikset kulutettiin puhki ja selkärankaluokituksessa siirryttiin matelijoiden kastiin. Ei omattu samaa pohjakuntoa kuin esiset. 

       1520546.jpg  1520547.jpg

Urakan jälkeen olikin sitten  niin armeliaan autuasta lipittää kahvia granaattiomenapuun alla ja katsella kukkien heräämistä kesään. Granaattiomena tekee kirkkaanpunaisia kellokukkia, tosi kauniita (kurkkaa LÄHIKUVAA)- Päärynä- ja omenapuun taimet tekevät jo rohkeasti hedelmää ja luumut ovat hyvällä alulla. Appelsiinipuutakaan ei vielä olla juotu tyhjäksi, ja sitruunoitahan tuleekin kautta vuoden.  Aprikoosipuu on vain venynyt pituutta, ei kukan kukkaa, saituri.  Keltaiset nisperot sen sijaan  alkavat olla kypsiä. Nisperosta löytyy tarkempaa kuvaa ja  tietoa Nature Israel –blogista TÄSTÄ.

Kukkapuolella meillä on pakko koirien takia keskittyä  vähän korkeampiin kukastuksiin.Ruusuvalikoimamme on tuossa, yhtä maijamyöhäistä kerrosruusua lukuun ottamatta. Ruusut kukkivat täällä melkein läpi vuoden, kunhan ei ihan nysäksi leikkaa. Tosin kesähelteillä ei kukat kauaa kestä, aukeavat ihan silmissä ja nuupahtavat nopeasti, onneksi eivät kaikki yhtä aikaa.  

1520610.jpg