Netti on taas reistaillut muutaman päivän ja alkaa jo kärsivällisyys lopahtaa. En jaksanut odotella kuvien latautumista Vuodatukseen, joten laitan loppuun Flickriin aiemmin lataamani kuvat slideshowna (sen pitäisi tällä kertaa toimiakin).

Nyt vien teidät Algerian korallirannikolle El-Kalan kaupunkiin lähelle Tunisian rajaa. Tai paremminkin vanhaan Kalaan, josta käytetään nimitystä Vieille Calle ranskalaisten mukaan. Callessa harjoitettiin korallikauppaa jo 1200-luvulla, mutta sen varsinaisiksi perustajiksi katsotaan korsikalaiset korallinpyytäjät. Vuonna 1553 ranskalaiset rakensivat sinne linnoituksen Le Bastion de France, jossa toimi virallinen korallinpyytäjien yhtiö. Linnoitus rakennettiin uudestaan 1628, mutta nykyään siitä ei ole jäljellä kuin iso kasa kiviä ja pala tornia.

Algeriassa on Välimeren suurimmat punaisen korallin kasvupaikat, tai ainakin oli ennen kuin salapyytäjät ja kanvainvälinen mafia aloittivat sen systemaattisen tuhoamisen. Yleinen pyynti kiellettiin 1998, jotta koralli voisi uusiutua, mutta salapyynti kukoistaa edelleen. Kymmenen vuotta sitten kiellettiin korallin myyntikin kokonaan, mikä aiheutti ongelmia varsinkin kabylilaisille perinnekorujen tekijöille. Korallinpyynnin uudelleen aktivoimista tarkoissa rajoissa on harkittu, mutta vaikea kuvitella, että täällä kukaan mitään rajoja noudattaisi vastedeskään, iso raha houkuttelee ja mafialla on pitkät kädet kummallakin puolen Välimerta.

Nyt ei kuitenkaan sukelleta pintaa syvemmälle, vaan kasa kiviä riittää meikäläiselle. Kuvasarjassa kiivetään ensin linnoituksen harjalle ja sen jälkeen upeille rantakallioille, joihin vesi on uurtanut syviä rotkoja ja onkaloita. Kallioita riittää silmänkantamattomiin.  Minä nyt vaan tykkään tällaisista paikoista. Vähän harmittaa, kun en päässyt tutkimaan onkaloita silloin, kun vielä olisi riittänyt rahkeita.

Tyhmää selostaa kuvia näin, mutta saapihan vähän käsitystä mitä sieltä löytyy.  Toivottavasti netti alkaa rullata paremmin kun päästään juhlapyhien yli ja koulut lopettavat lakkonsa. Ja kuvien oikeassa alakulmassa on neliö, jota klikkaamalla kuvat suurenee tai pienenee. Myös Esc-nappulalla pääsee pois.