1274197559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävin ostamassa lentoliput heinäkuuksi. Nyt vaan toivon, että tuhkapilvet haihtuvat tai ainakin pysyvät poissa Suomen ja Afrikan välistä.
Lipunosto on aina yhtä huvittavaa, meidän valuuttamme kun ei ole kansainvälisesti vaihtokelpoista. Lipun voi siis ostaa dinaareissa vain sinne minne paikallinen lentoyhtiö lentää, eli Annabasta Marseilleen tai Pariisiin. Loppu pitää maksaa euroissa. Koska valuuttaa ei laillisesti saa vaihtaa, vaihdetaan ’pimeillä markkinoilla’, jonka jälkeen laittomat eurot kiikutetaan lailliselle valuuttatilille pankkiin, jolloin niistä tuleekin simbsalabim laillisia ja ne voi sieltä nostaa. Samalla saa mukaansa virallisen lupapaperin kiikuttaa eurot matkatoimistoon, joka paperia vastaan lopulta tulostaa lipun, ouf.  Juu, aika hassua minunkin mielestäni, mutta niin se vaan on.  (Toinen mahdollisuus on tietysti ostaa loppulippu netistä, jos on ulkomailla pankkitili).
 Pimeät markkinat tarkoittaa katukauppiaita, jotka kaiken muun laittoman tavaran lisäksi myyvät myös valuuttaa. Poliisit katsovat katukauppiaita suljetuin silmin, onhan se yksi keino tienata elantonsa, kunhan ei myy huumeita. Romahduksestaan huolimatta  euron hinta ei katukaupassa ole laskenut senttiäkään.

Ai niin, ja lätkän MM meinasi mennä ohi silmien kun Anywheretv lakkasi yhtäkkiä pelittämästä linjallani ???  Onneksi löytyi sporttikanava  http://livetv.ru/en/   -siis sitä kautta best streamillä.  Extra hyvä kuva eikä kertaakaan pätkinyt!  Toivottavasti toimii jatkossakin. Jaa no selostus oli tunnistamatonta kieltä, liekö ollut slovakiaa, mutta suomalaiset nimet ääntyivät todella hyvin. Mertarantaa tietty tuli ikävä, mutta kaikkeahan ei voi saada.