Täytyy tämmöinenkin nyt postata ennen kuin Mösjöö sijoittaa minut jonnekin hoivakotiin lopullisesti hurahtaneena. Pahaenteisesti ravisteli päätään, kun näki minut silittämässä paitojensa sijasta muovipusseja, tyytyi sitten vaan ehdottamaan uuden silitysraudan ostoa. No en pilannut rautaa enkä kupsahtanut käryihin, vaikka sitä itsekin ensi alkuun epäilin. 

Yaelian postasi appelsiinipuunsa alta jokin aika sitten sikäläisen kierrätyskeskuksen ideoita, muun muassa miten tehdä kangasta muovipusseja silittämällä - kannattaa ehkä käydä siellä ensin kurkkaamassa mitä tästä pitäisi tulla. Taitaa olla monelle tuttu tekniikka ennestäänkin, mutta minulle ei. Ja meikämummohan ei tuommoista usko ennen kuin itse kokeilee.  Ei muuta kuin työvälineet esiin..


Ensimmäinen kokeilu:

1298838845_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neljällä kerroksella ohuita kahisevia muovipusseja saa aikaan... hmm... suttupaperia.   Koostumuskin muistutti jykevyydeltään  enemmän piirustuspaperia kuin kangasta. Kuin valmiiksi maalattuakin, jos leikkelee kuvioita eri värisistä pusseista päälle. Tässä yritetty punaisia kukkasia, ja todistettu, että liian kuumalla raudalla saa aikaan pitsikukkiakin.. Tämähän on hauskaa... vähennetään lämpöä.. 

 

1298838864_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No juu, liian haalealla saa pehmeämmän tuloksen, kaikki kerrokset eivät vaan välttämättä ota toisiinsa kiinni, mutta ainahan ne voi ommella yhteen. Tai silittää uudestaan.

 

1298838890_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja jatkuu... tässä on kahden muovin väliin leikelty palasia. Ikkunaa vasten ne kuultavat kauniisti läpi. Voisi hyödyntää vaikka paneeliverhona tai lampunvarjostimena.

 

1298838917_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tähän jää koukkuun. Kaikenlaista pintaa syntyy. Tuossa yhdessä on kokeiltu miten paksumpi  musta jätesäkki tarttuu. Ihan hyvin sekin. Pohjana on yksi  kahiseva muovipussi ja lopputulos ohutta kuin pergamentti. Näin voisi tehdä valkoisia piirustuspohjiakin tai lahjapaperia tai mitä tahansa askarteluun sopivaa.

Summa summarum. Oikean lämpötilan löytäminen vaatii kokeilua.  Kannattaa silittää mieluummin  leivinpaperin kuin kankaan välissä niin on helppo kääntää,  ja siistejä tilkkuja saa helpoimmin, kun taittelee vain yhden sileän pussin muutaman kerran.  Ikkuna on hyvä olla auki tai muuten vaan hyvä tuuletus kaiken varalta. Kuka olisi uskonut että silittäminenkin voi olla hauskaa.  Vähän mielikuvitusta kehiin niin taitavat saisivat aikaan vaikka mitä. On saanutkin esim. täällä kivoja pussukoita

Meikäläinen on enemmän mieltynyt kehittävään kokeiluun kuin aikaansaavaan jälkikäsittelyyn, joten pian meillä on nurkat täynnä koepaloja, joilla kukaan ei tee mitään  – mutta roskapusseja ei.

Täältä löytyvät englanninkieliset ohjeet silittämiseen ja täältä video.