Kuva: http://heisusanne.blogspot.com/

Viime perjantaina tehtiin Annaban luolavuorella uskomaton löytö. Lalla Rhilan luolan onkaloista kaivettiin esiin kahdeksan voodoo-nukkea piilotettuina höyhenpussiin. Poliisin tietojen mukaan löydöllä ei ole yhteyksiä Ranskassa viime syksynä tapahtuneeseen presidentti Sarcozyn voodoo-skandaaliin.

Lalla Rhila on yksi Annaban kukkuloilla sijaitsevista luolakallioista, joka kautta aikojen on toiminut perinteisten noituusrituaalien paikkana. Voodoo ei kuitenkaan kuulu algerialaisiin perinteisiin ja kultin arvellaankin levinneen paikallisten maahanmuuttajien keskuudesta. Varsin huolellisesti käsintehtyjen nukkien valmistusmaaksi on yllättäen paljastunut Suomi.
Suomi, vaikka onkin modernin teknologian maa, tunnetaan myös perinteisestä shamanismistaan, joten uuspakanallisuuden leviäminen siellä ei sinällään ole ihme. Algerian voodoo-kultin arvellaankin olleen lähtöisin juuri suomalaisesta maahanmuuttajayhteisöstä.

Päinvastoin kun Ranskassa syksyllä levinnyt voodoo, jossa presidentti Sarcozya esittävät piikitettävät nuket tulivat myyntiin, ei tähän voodoo-muunnelmaan liity mustaa magiaa. Piikkien asemasta paketti sisälsikin nipun valkoisia leghorn-kanan höyheniä, joiden vaikutus nukkeihin ja sitä kautta ympäristöön on pelkästään positiivinen. Löydön yhteydessä pussista pääsi tuulen mukana karkaamaan höyheniä, joiden vaikutus nyt leviää kaupungissa.

Kävimme haastattelemassa yhtä höyheneen törmännyttä nuorta miestä.

Vaikutus on todistettavasti positiivinen. Maan islamilainen neuvosto on hyväksynyt maagisen vaikutuksen levittämisen mikäli siihen ei liitetä muita pakanallisia riittejä.

 

Tämä HYVÄ UUTINEN oli vastaus haasteeseen, jonka sain Susannen blogista. 

Haastetta pitää levittää eteenpäin seuraavin säännöin:

1. Kirjoita kuvasta hyvä uutinen ja julkaise se . Jollei huvita, niin haasta toki joku sijaiseksi.
2. Valitse jokin omista kuvistasi uudeksi haastekuvaksi.
3. Julkaise kuvasi ja haasta muita.
4. Tämä on leikkiä.

Haastan leikkiin mukaan Ranskanmaalta Stazzyn ja HPY sekä Amalian mummonkammarista. Haastekuva tulee tässä: