Edellisen postaukseni kommenttilootassa alkoi mielenkiintoinen keskustelu tervehdystavoista, joihin haluttaisiin enemmänkin näkökulmia. Avaan keskustelun uudelleen täällä tyhjemmässä tilassa. Kertokaapa omistanne!

Algeriassa noudatetaan paljolti ranskalaisia tapoja ja poskisuudelmat kuuluvat asiaan. Tuntemattomia toisilleen esitellessä naiset pussailevat naisia ja miehet miehiä, vastakkaiselle sukupuolelle tarjotaan vain kättä. Tuttujen kesken ei sukupuolia eroteta paitsi ehkä uskonnollisissa piireissä, mutta tästäkään en ole varma. (Apua, Marita!).  Suudelma on vähän väärä sana tervehdysten yhteydessä, sillä todellisuudessa vain posket hipaisevat toisiaan, oikeat ensin ja kerta kummallekin poskelle riittää. Tuttujen kanssa sipaisut tuplataan, jos ei usein tavata. Käsipäivää on kaikille yleinen, jopa nuoret keskenään kättelevät joka päivä.

Elegia kertoili  kommentissaan omista tavoistaan niin mukavasti, että lainaan kommentin tähän alustukseksi. Lisää voi käydä kurkkimassa edellisen postaukseni kommenteista.
Tästä on hyvä jatkaa:

"No kylläpäs taas on kiinnostavaa pohdittavaa. Tulee mieleeni myös Saksa, jossa pääsääntöisesti kai teititellään kaikkia, jos ei tunneta.

Tuo muu tervehtiminen, poskisuudelma ja/tai kätteleminen voi tosiaan olla mutkikasta. Tai eihän se Suomessa ole, koska täällä tuota suutelua harjoitetaan kai aika pienissä piireissä. Kättely on se yleisin tapa, jos vieraita tapaa tai esitellään toiselle.

Itse olen halailija. Noh, en nyt esim. työhaastattelussa ryhtyisi halailemaan, mutta noin muuten. ;) Ystävieni kanssa halaamme aina tapaamisen aluksi, joskus lopuksikin. Nyt kun ihan mietin, niin halaan myös epävirallisessa/vapaamuotoisessa/rennossa esittelytilaisuudessa kohdetta, johon tutustutetaan.

Kaikki eivät kai tästä pidä ja yritän vähän haistella ilmaa ennen kuin avaan sylini. Suomessakin varmaan erottuu kaksi ryhmää, ns. halailijat ja kättelijät. Itse tosin kuulun molempiin, kun voin ensin kätellä ja sitten halatakin. Sen sijaan poskisuudelmat eivät ole minulle tuttu tapa.

Kummassakos muuten oli kolme "pusua": ranskalaisessa vain englantilaisessa poskisuudelmassa. Ja kumpi poski tuli ensin...Olikos se vasen? Pitäisi varmaan ihan opetella tuo tapa varmuuden vuoksi. :)

Minäkin kuulisin mielelläni toisten tapoja ja käytäntöjä näissä asioissa!