maalla.jpg
(tätä kuvaa klikkaamalla voit katsoa kerralla kaikki kuvat isompina)

Nautittiin perjantain auringosta tekemällä kierros tasangon viljelyksillä. Koska täällä ei tunneta jokamiehenoikeuksia, ei ole menemistä kenenkään maille tallustelemaan. Tässä kävi kyllä tuuri, maamies oli kastelemassa vehnäpeltoaa ja kysymättä  kehotti tekemään kävelylenkin peltonsa pientareella.

Oli tietysti huomannut, miten kaihoisasti katselin jokivartta. Sitä vartenhan siihen kohtaan oli pysähdyttykin. Pellonpiennarta piisasi kilometreittäin, joten päivän eka retkeilykohde osottautui pysähdyksen arvoiseksi.

jokivarsi.jpg

 

1299944449_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joki ei ollut tämän syvempi. Juan hyppäsi varoittamatta virkistäytymään ja Mösjöökin luiskahti  siinä samalla. Voi vahinko, etten taaskaan saanut kameraani ajoissa laukaisukuntoon.. mies istuvillaan rantaliejussa jalat vedessä, pääsi pahus turhan ketterästi sieltä ylös eikä jäänyt odottamaan vaikka pyysinkin.

 haikarat.jpg

Jokivarren saarnissa pitivät jalohaikarat kokoustaan. Näyttivät liian isoilta hennoille oksille, mutta eivät kai sitten ole kovin painavia (klik).

drean.jpg

Peltojen keskeltä jatkettiin matkaa Dreaniin, tässä ollaan 25 km päässä Annabasta.
Drean entiseltä nimeltään Mondovi, on kylä jossa Albert Camus syntyi 7. joulukuuta 1913. Hänen isänsä työskenteli ’kellaristina’ paikallisten viiniviljelijöiden varastossa.  Albert ehti asua täällä vain elämänsä ensimmäisen vuoden. Kun hänen isänsä kuoli ensimmäisessä maailmansodassa 1914, äiti muutti lapsineen pääkaupunkiin.

tabacoop.jpg

Tämä ei ole viinivarasto vaan entinen tupakanviljelijöiden keskusvarasto vuodelta 1921.   Annaban seudulla viljeltiin ennen paljon tupakkaa. Nykyisin nämä valtavat hallit ovat hylättyjä ja lähes raunioina. Ulkopuoli näyttää sentään toimivan paikallisena bussi- ja taksiasema. En ymmärrä miksi niitä ei ole aikanaan kunnostettu ja otettu uusiokäyttöön. Näitä siis on joka kylässä ja kaikki yhtä huonossa kunnossa.

Minulla on ohi ajellessa tapana kuvailla moskeijoiden minareetteja. Ihme viehtymys sekin. Tässä tulee yksi Besbes-nimisen kylän moskeijasta. Besbes muuten arabiankielessä tarkoittaa fenkolia. Sitä tällä seudulla nimenomaan viljelläänkin.

 minaret.jpg

Tykkään noista nystyräkupoleista.  Katolla pesii kattohaikara ja parvekkeen alus on täynnä pääskysten pesiä. Huomatkaa kovaääniset kaikkiin ilmansuuntiin.
.

Paluumatkalla koukattiin oman kylän jokirannassa katsomassa miten kevät siellä edistyy. Hyvin näytti lähteneen vauhtiin. Pusikoissa piileksi nuoria pareja kuka minkäkin asteen yhteydessä. Juania eivät ihmiset kiinnostaneet, mutta sen sijaan tämä herätti mielenkiinnon..

sotku.jpg


Näytti ensi näkemältä roskilta. Tarkemmin katsottuna siinä lojui kymmenittäin upouusia rintsikoita, alkkareita ja muutama yöpaitakin. Tuskin sentään pusikoissa muhinoivien pukuhuone...