Kun sininen pylväs parvekkeen saunamittarissani kipuaa 3-kympin maagisen rajan yli niin se on sitten kesä. Viikko samaa pötköä ja telkkarin sääkarttaan voivat liimata aurinkotarran ja lähteä lomalle, ehkä joskus syyskuussa voisivat käydä lisäämässä muutaman pilvenhattaran seuraksi. Vaalea läntti kartalla ei siis vielä ole hattara vaan itse kaupunkimme, satelliitin näkemänä (Google Earth).

                   Annaban lahti, Khélij El Morjane tai ranskaksi Golfe de Bône
1589138.jpg
                           http://algeriaspace.blogspot.com/  
      
Kaupunki on kivasti lahden syrjässä vuorien suojassa, jotta pahimmilta länsimyrskyiltä säästyttäisiin. Oikealla puolen on lähimpänä venekarkulaisten suosima Sidi Salemin ranta, josta on hyvä ottaa suora kurssi Sardiniaan, sen jälkeen lentokenttä laillisille lähtijöille, sitten Ben M'hidi ja hiekkarantaa jatkuu 30 kilometriä lahden toiseen päähän Cap Rosaan asti, josta onkin enää kivenheitto Tunisian puolelle.

Toisella puolen kaupunkia kiemurtelee kukkuloilla 12 km pitkä rantatie niemenkärkeen asti. Jyrkänteitä, kallioita, niemiä ja lahtia, joiden poukamissa tusinan verran hienohiekkaisia uimarantoja. Näin tyhjiä vielä, sillä uimakausi alkaa vasta kesäkuun toisella puoliskolla.

        1589140.jpg  1589139.jpg

Annaba on kautta historian ollut tunnettu rannoistaan ja on vieläkin suosittu lomakaupunki. Kesäisin väkiluku täällä kummasti triplaantuu ja ahtaanpaikan kammo iskee, katuverkosto kun ei vastaa tarvetta normaaliaikanakaan. Kantaväestö pakeneekin elokuussa Tunisian puoleisille rannoille. 

Niemen kärjessä korkeimmalla kukkulalla majakan valot ohjailevat laivoja satamaan .Näkymä kolmeen ilmansuuntaan, täällä aurinko nousee merestä ja laskee mereen, ikään  kuin kolme merta yhtyisivät toisiinsa laineitten pärskyessä joka suunnalta  rosoisiin kallioihin. Upeaa nähtävää talvimyrskyjen aikaan, jos vain pysyy tukevasti tolpillaan. Kesällä täällä kirjataan lukuisia kuolemantapauksia, kun uhkarohkeat nuorukaiset kokeilevat hyppytaitojaan, jyrkänteiltä mereen vaikka pää edellä..

        1589143.jpg  1589141.jpg

        1589142.jpg  1589144.jpg

Niemen toisella puolen rannikko jatkuu rikkonaisena länteen. Sieltä, vuorten takaa, löytyy Annaban puhtain ja kaunein ranta, kilometrin pituinen Djenane el Bey, paremmin tunnettu Seraidin rantana. Vain hyväkuntoisille autoille ja autoilijoille. Kaksi tietä, joko pitkä, mutkainen ja tosi kapea tai lyhyempi, myös mutkainen ja kapea, ja TODELLA jyrkkä. Telttailu rannalla on sallittu, jos ei paluumatka onnistu. Tämäkin toistaiseksi luonnontilassa oleva ihanuus saattaa hävitä käytöstämme, sillä kansainväliset matkailuyritykset sitä jo ovat havittelemassa. Tietäähän sen, mikä kauhistus siitä sen jälkeen tulisi – ja yksityinen tietenkin, pääsy  ulkopuolisilta kielletty. Se on maassa tullut tavaksi. Suuri surku olisi.

1589146.jpg