1508724.jpg

Käytiin taas vähän ylemmissä kerroksissa ja ihailtiin taivaaseen sekoittuvaa Annaban lahtea, joka pilkahteli mutkissa milloin mistäkin kohtaa. Tarvitaan kolme tämmöistä otosta, jotta koko kaupungin rantaviiva mahtuisi kuvaan. Tässä se kolmannes, jonka horisontista aurinko nousee.

     1508744.jpg

Toisella puolen tietä kukkulat kellertävät tulevista kuivakukistani (genêt d'Espagne) tuoksu on huumaava, ilmassa, autossa ja kohta kotonakin.

     1508740.jpg

Vähän ylempänä matala pensaikko muuttuu korkkitammimetsäksi, tähän aikaan vuodesta saniaisten valloittama Alas virtaava vesi kerää pikkupurojen varsille hedelmällistä mustaa lehtihumusta, jota joka kevät käymme lapioimassa kukkamullaksi. Täysin bio, vahvikkeena korkeintaan villisikojen virtsaa. Siinä hommassa kuluikin tovi.

    1508734.jpg  1508755.jpg

Vuoren harjalla (n, 1000 m)  maa on paikoittain sementinkovaa hiekkaa, ilman aluskasvillisuutta. Uskomatonta että siinä puut säilyvät hengissä. Vastapuolen tietä saattaa olla hyvinkin rehevää, korkkitammet ovat vaihtuneet rauta- ja zen–tammiksi, joita vuorostaan muratit yrittävät kuristaa hengiltä, usein onnistuvatkin.

    1508747.jpg  1508749.jpg

Kasvillisuus vaihtelee paikoittain kovinkin paljon Välillä jo melkein luulee olevansa suomalaisessa männikössä. Sen jälkeen alkaakin sitten mörkömetsä, terroristien ja maantierosvojen valtakunta Tämän pidemmälle emme riskeeranneet, tehtiin U-käännös, mikä ei ollutkaan maailman yksinkertaisin asia. Tie näyttää kaksikaistaiselta, mutta todellisuudessa se on suomalaisen pyörätien levyinen,  toisella puolen odottaa rotko.

                                 Siinä riitti vuohillakin ihmettelemistä.

     1508765.jpg

Paluumatkalla tein elämäni ensimmäisen rikoksen, tarkemmin laskettuna peräti kolme.

Lievä rikos           Vähän vakavampi         Suorastaan törkeä

On siis olemassa kohteita, joita EI SAA missään tapauksessa kuvata  Rikokseni seurauksena meinasin menettää kamerani. Pitkän kuulustelun ja monimutkaisten selitysten jälkeen, joissa ensin vakuutettiin ettei ukko-rahjus ole kidnappaamassa tyhmää turistimummoa pusikkoon, ja sen jälkeen kun lupauduin ihan virkavallan silmien edessä deletoimaan kaikki kielletyt kuvat, ehdotus, jota seurasi vielä uusi mietiskelyjakso, lopulta saimme takaisin paperimme ja kameramme, jopa kuvien kera. Toivottivat vielä hyvää matkaakin.
Niin että, jos nyt klikkasitte kiellettyjä kuvia, olette melkein kanssarikollisia. Pistin ne kyllä tuonne piilompaan, ettei ihan heti jäädä kiinni.