Jokin aika sitten sekä Amalia että Arleena haastoivat minut vastailemaan kysymyksiin, en ole unohtanut vaan nyt on koittanut aika suurten paljastusten (taas kerran!). Elikä:


Neljä työtä, joita olen elämäni aikana tehnyt:
Tässä tarkoitetaan varmaan palkkatyötä, sillä hamassa lapsuudessani rikkaruohojen kitkemistä, perunannostoa sun muuta kotona tapahtuvaa pakollista  toimintaa ei sanottu työksi vaan yhteisen hyvän ylläpitämiseksi, josta ei maksua olisi tullut mieleenkään pyytää. Oikeita töitä en suuremmin ole  tehnytkään.
1. Ensimmäinen varsinainen palkallinen työni taisi olla lastenvahtina, josta mieleen on jäänyt vain rouvan neuvoma makaronilaatikon resepti, todella herkullinen. Senkin muistan vain siksi, että unohdin eka tekeleestäni munat. Sen jälkeen ei toimenkuvaani ylimääräisiä töitä lisättykään. Erehdys on paras opettaja.
2. Lukion jälkeen tienasin ’poispääsyrahoja’ patterintäyttäjänä. Kolmivuorotyötä enkelien maailmassa.  Hauskaa aikaa oli ja tunsin itseni jo aika rikkaaksi,  säästöillä pääsi peräti Helsinkiin asti. Elämässä pitää olla päämääriä.
3. Hotellimaailmaan olen tutustunut chamber maidista receptionistiin. Yövuoroista pidin eniten, yöllä  kaikki kissat ovat harmaita.
4. Yhdessä vaiheessa lähettelin ihmisiä ahkeraan etelänmaille ja lopulta lähetin itsenikin. Päämäärään pääsee vain pyrkimällä.

Neljä televisio-ohjelmaa, joita tykkään katsella:
Tähän pitäisi vastata jotain fiksua... mutta hehee katsonkin fiksut jutut netistä. Telkkaria katson tosi vähän, johtuen ehkä siitä ettei sieltä kummia tule ja kanavatkin näkyvät miten milloinkin.  Kaikki hyvät sarjatkin ovat loppuneet ja uusia odotellaan  House, Monk, ja Medium ovat ainoat jotka tulee mieleen. Ihmisluonnon erilaisuus on kiehtovaa. Seuraan myös Ranskan idolseja vaikka tänä vuonna taso onkin kehnohko verrattuna kahteen edelliseen.  Ihmisluonnon koukkuuntuvuuskin on kiehtovaa.

Neljä paikkaa, joissa olen ollut lomalla:
Heh heh, ikimuistoisia matkoja....
1. Sisiliassa. Matkalaukku eksyi muualle (siitä tuli sittemmin tapa), viikko samoilla vaatteilla ja jo eka iltana istuin valkoisilla farkuillani tuoreeseen maaliin, sitkeää sinistä jota yritettiin yö pestä tuloksetta, kuivuivat seuraavana päivänä päällä, persusta edelleenkin sinisenä. Elämä ei ole vaatteista kiinni.
2. Kööpenhaminassa. Rahapussi hukkui edelliseen etappiin Tukholmaan, onneksi oli maksettu hotelli aamiaisella jo etukäteen. Elettiin kolme päivää sen turvin, ennen kuin rahapussi onnellisesti palautui. Taskunpohjalla oli sen verran kolikoita, että 2-vee lapselle saatiin pari maitopurkkia ja raksupaketti. Visa-korttia ei omistettu. Kaikki järjestyy lopulta aina parhain päin.
3. Automatka Tunisian ja Algerian välisellä rajalla pohjoisesta etelään. Vain sen takia että talvi yllätti kesken Tunisista paluun ja raja-asemat oli suljettu. Ainoa josta pääsi läpi vei eteläisten vuorten kautta kärryteitä pitkin, sielläkin luisteltiin  kesärenkailla lumihangessa, useampaan otteeseen juututtiin kiinni, rotkon reunoja en ole valmis unohtamaan. Mikä ei tapa se vahvistaa ainakin käsivarsilihaksia.
4. Rukalla käytiin eksymässä, hyvä ettei naapurimaassa asti.  Löydettiin itse itsemme ennen etsintäpartiota. Terveisiä vaan Suomeen toiselle suurelle eränkävijälle! Niin pohjoisessa en ole sen jälkeen käynytkään. Ei muuten tarvitse olla etsivä löytääkseen.

Neljä internet-sivua, joilla käyn melkein päivittäin
Kerkiääkö sitä muuallekin kuin blogeihin ja sähköposteihin.  Ai niin ne fiksut jutut... ja Iltasanomat. Siksi tähän ei olekaan  fiksumpaa viisautta lisättäväksi.

Neljä lemppariruokaani ovat:
Hämäläinen pitopöytä, siinä on kerralla kaikki lempparit reikäleivästä lanttulaatikkoon ja sahtia painikkeeksi.  Muuten olen kaikkiruokainen poikkeuksena vain suolisoppa ja lampaansorkat.  Ihminen on mitä syö, siksi en syö etanoitakaan.

Neljä paikkaa, joissa mielelläni olisin juuri nyt:
1. Suomessa lasteni luona.
2. Hoggar-vuoristo keskellä Saharaa kiehtoo, tosin ei juuri nyt helleaikaan.
3. Automatkailu Algeriassa yleensäkin, niin paljon on näkemättä.
4. Aina olen haaveillut myös autiosta hiekkarannasta kookospalmujen ympäröimänä, mistähän sellaisen läytäisin, ehkä jostain Tyynenmeren saarelta... lämpötila ilmassa ja vedessä sellaiset +25, ilman itikoita, ötököitä ja ihmisiä, sinne!  Pitää niitä unelmiakin olla.


Taidan olla ainoa, joka tähän haasteeseen ei vielä ollut vastannut, mutta jos nyt kuitenkin vielä neljä mattimaijamyöhäistä löytyy niin koskaan ei ole liian myöhäistä ilahduttaa muitakin.