Ohi on ja valmista tuli, sanoi maalarimestari, otti sutinsa ja lähti. Ja minä onnistuin pitämään  lupaukseni eli suuni kiinni ja silmäni ummessa kokonaisen viikon ajan. Niin sitä oppii vielä vanhanakin. Miksi pitäisikään naisen kiilata machojen miesten reviirille. Viimeksi kun yritin vienosti jotain piipittää, muurarimestari Herra-joka-ei-koskaa-erehdy  henkäisi laastit herkkään nenuunsa ja lähti siltä siunaamalta helpommille rahastusmaille. Ja sauman ominaisuuksista vain oli kyse, että pitäisikö sen olla villisti pullisteleva vai suomalaisittain huomaamaton. Noin räksy rouva saakin kyllä itse saumata laattansa!  Minkä sitten tekikin pakon sanelemana ja Laatta-Leevin laatoitusohjeita seuraten.
Ja sitä ennen olin ehtinyt ihmetellä ääneen vain muuratun seinänpätkän vinoutta; tuuman heitto pystysuorassa tekee kyllä vielä pystyn mutta ei suoraa, räksystä mielestäni. Herra iski vatupassinsa seinään ja sanoi katsokaas rouva, minä en koskaan erehdy. Minä siihen, että jospa kääntäisitte vatupassianne pystyasentoon, mutta herra nousikin itse pystyyn, mistä heti ymmärsin menneeni vesitipan verran väärään.
Sen koommin en ole häntä nähnyt.
Nyt sitten avasin jännityksellä silmäni samalla kun makkarin ovenkin ja ah autuus, seinät hohtivat puhtoisuutta, sileätkin olivat kuin persikkainen poski ilman finniä tai paukamaa, eikä varissut enää kipsitkään katosta  (pitäisiköhän olla varautuneempi ja lisätä toistaiseksi). Roskat oli siivottu pois, lattia pesty ja jopa jalkalistalaatat raapittu ylimääräisestä maalista. Mestari oli tämä maalari!  
Tietenkin… ikkunanpielissä olisi voinut käyttää hiekkapaperia, ja sitä isällistä sormituntumaa joka ilmoittaa milloin on tarpeeksi hiottu. No, ainakin sitä hiekkapaperia.. edes ihan piskuisen. Maalit lasista olinkin ajatellut raapia itse. Niin tietysti, maalarinteippiäkin olisi  voinut ajatella, mutta viime kerralla se  suli auringon kuumottamaan lasiin,  sitä muistellen  pelkkä maali kuulostaa  mitättömältä aineelta paperiliimamaalituhnun rinnalla.  
Ja  mitä ikkunasta, verhohan siihen eteen tulee.