2150482.jpg

Viime päivinä on täällä päin keskustelujen aiheena ollut jostain syystä tämä.
Keski-Euroopassa on asia tehty selväksi yllä olevalla merkillä (punainen pukki ei suinkaan ole virhe vaan oikeinmerkki).
Ja mitä se naiselle kuuluu lorottaako mies seisten vai istuen?   Paitsi että nainen on yleensä se joka siivoaa roiskeet ja hutit.  Uskomatonta, miten voi olla vaikeaa tähdätä niinkin suureen reikään kuin vessanpönttö.
Pitäisiköhän asentaa tuollainen japanilainen tähtäysvalo, johon voi suunnata pimeässäkin. 
 
2150459.jpg

Tai peräti tilata kokonainen japanilainen ihme.  Hygieniaa parhaimmillaan.

2150460.jpg   2150464.jpg

Kansi avautuu ja sulkeutuu itsestään, napin painalluksella hoituu alapääsuihku, vedenpaineen ja lämmön säätö, kuivaus ja pöntön huuhtelu. Vielä lämmitetty istuin, hajunpoisto, antibakteeriominaisuus ja itsestään puhdistuvakin.  Toiminnot tietenkin myös kaukosäätimellä, niin ei tarvitse keskeyttää päivälehden lukemista.  Vasemman puoleinen malli sieltä yksinkertaisemmasta päästä 979 €, oikean voisi jo asentaa vaikka olohuoneeseen  5020 €. Hygieniastaan tarkka voi sen tilata täältä  http://www.la-boutique-du-wc-japonais.com/, toimitusaika muutama päivä.
Japanissa näitä löytyy yleisistä vessoista. Onneksi ei tule siellä usein käytyä, tähän mennessä ei vielä ollenkaan.  Voisi tulla hätä käteen kun pitäisi opetella tekniikka ensin. Meikäläinen kun  joissakin vessoissa sekoaa jo huuhtelunapin etsimisestä.  Sitä paitsi, mikään high-teck ei meillä kestäisi kesälomien yli. 

Parempi palata raadolliseen todellisuuteen.

2150479.jpg
 
Yleinen wc täällä, jos sellaisen jostain sattuisi löytämään, on useimmiten turkkilainen, mikä vaatii miehiltä vielä enemmän osumatarkkuutta.Onneksi heillä on omansa, missä voivat roiskia mielin määrin.Tätä low-teckiä olen oppinut itsekin arvostamaan yleisillä paikoilla, sittenkin siistimpi; miksi vaivautua pönttöakrobatiaan jos voi kyykkiä tukevasti jaloillaan.