Annabassa näytti tänä aamuna hyvin märältä. Ei puhettakaan puistokävelystä. Ajateltiin sitten lähteä vain ajelemaan kukkuloille, sateella on kiva ajella kuin ei ole liikennettä. (linkitys ei onnistunut, joten kuvat voi katsoa isompana vain lopun slideshow'ssa)

annaba-1.jpg

Vaan eipäs aikaakaan, kun löysimme itsemme jumittuneina ihan toisenlaiseen maisemaan. Tadaa! Yllätys yllätys! Yön aikana oli talvi laskeutunut maan pinnalle. Valitettavasti sen oli huomannut kaikki muutkin.

jono1.jpg

Eikä enää paluuta, tiellä pääsi korkeintaan eteen päin, pakko siis seurata jonoa aina vaan ylemmäksi, vaikka välillä tiukkaa tekikin.

jono2.jpg

Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta omani ja miehenikin muistiin, kun lunta sataa näin paljon alemmilla kukkuloilla.  Mikäs siinä oli ihailla valkoisia korkkitammimetsiä.

korkkitammet.jpg

... ja bongailla lumiukkoja. Lumi oli just passelin suojaista. Vahinko etten ollut varautunut tähän yllätykseen. Muilla näytti olevan julmetun hauskaa värkätessään ukkoja autojen koristeeksi. Niitä jopa istui tienvierien penkeillä, mikä oli aika hauskan näköistä Valitettavasti ne kuvat ei onnistunut.  Melkein oli ajettava auton ikkunatkin kiinni kun lapset pommittivat lumipalloilla..

lumiukot.jpg

 huipulla.jpg

Huipulla näytti tältä... lisää pyrytti koko ajan. IIIHANAAA! 
Joo no, suomalaisille tässä ei ole mitään uutta, mutta  meillä tätä ensi lunta on odotettu jo pari vuotta.

alas.jpg

Päätettiin lähteä alas toista tietä, missä oli vähemmän liikennettä. On muuten eka kerta kun täällä pysyy lumi puidenkin oksilla. Nättiä pikkutykkyä.

lumisota.jpg

Autojono pysähtyi kesken matkan lumisotasille. Siinä sitten odotettiin kärsivällisesti, että saavat purkaa liiemmän intonsa. Kärsimättömämmät taaempana tuuttailivat turhaan. Kesti jonkin aikaa ja varpaita alkoi jo tossuloissa palella. Meidän autossa ei lämmitys toimi, eikä sitä ole vuoskymmeniin sen puoleen tarvittukaan.

kaivuuta.jpg

Toinen pysähdys tuli alempana, kun vastaan tuleva auto yritti väistää ja löysi itsensä sutimasta tyhjää. Siinä kuluikin tovi hupaisasti katsellessa miten lumesta yritetään päästä kesärenkailla  irti. Tässä vaiheessa alkoi vilu jo hiipiä puseron allekin. Varpaat ja sormet olivat jo kohmeessa. Näköjään täälläkin pitäisi olla takakontissa talvipelastuspakkaus yllätysten varalle. Ainakin saappaat ja sormikkaat eikä villapaitakaan pahaa tekisi.

SLIDESHOW TÄÄLLÄ